Spanien har vundet kvindernes Nations League. Som den første nation nogensinde tog verdensmestrene titlen hjem efter finalesejren over Frankrig med 2-0. Spanien og Tyskland har kvalificeret sig til OL i 2024 mens Frankrig er med som værstnation.

Onsdag aften blev finalen i kvindernes Nations League 2023/24 spillet, da Frankrig tog imod Spanien i den spanske by Sevilla. Værterne var små favoritter inden opgøret, og de levede op til favoritværdigheden. Efter lidt over en halv time scorede superstjernen Aitana Bonmati kampens første mål til 1-0 for Spanien. Resultatet holdt til pausen, og tidligt i anden halvleg øgede Mariona Caldentey til 2-0. Frankrig fik aldrig reduceret, og dermed vandt Spanien den allerførste udgave af kvindernes Nations League.

Finalen endte 2-0, og Spanien tog den historiske titel med hjem. Med finalepladsen kvalificerede de sig også til OL i Paris i 2024 sammen med værtsnationen Frankrig. Sent onsdag aften spillede Tyskland og Holland så om bronzemedaljen i turneringen, hvor Tyskland vandt kampen om at sikre tredjepladsen i Nations League og også den anden (tredje med Frankrig) europæiske plads til De Olympiske Lege til sommer.

Der er ikke tildelt flere europæiske pladser til sommerens OL i kvindefodbold ud over de tre til Frankrig, Spanien og Tyskland.

Nations League A Divisionens slutstilling – hvem er klar til OL?

Spanien (klar til OL)
Frankrig (klar til OL, værtsland)
Tyskland (klar til OL)
Holland
England
Danmark
Italien
Østrig
Island
Belgien
Sverige
Norge
Portugal
Schweiz
Skotland
Wales