Unibet

Her finder du landsholdstrupperne for de respektive lande, som deltager i herrernes verdensmesterskab i fodbold i 2022. Hele 32 nationer får æren af at sende deres landshold til slutrunden i Qatar, hvor det 22. verdensmesterskab finder sted. Kort inden slutrunden begynder afsløres det, hvilke af landenes spillere, der får æren af at repræsentere deres hjemland, og så snart holdene har annonceret deres VM-trupper vil vi på Fodbold-vm.com opdatere undersiderne med denne information. Udover den aktuelle trup kan du på de respektive holdsider læse mere om nationernes tidligere deltagelse i slutrunden og se hvor mange medaljer det er lykkedes dem at vinde.

GRUPPE A

QATAR

Se trup

ECUADOR

Se trup

SENEGAL

Se trup

HOLLAND

Se trup

GRUPPE B

ENGLAND

Se trup

IRAN

Se trup

USA

Se trup

WALES

Se trup

GRUPPE C

ARGENTINA

Se trup

SAUDI-ARABIEN

Se trup

MEXICO

Se trup

POLEN

Se trup

GRUPPE D

FRANKRIG

Se trup

DANMARK

Se trup

TUNESIEN

Se trup

AUSTRALIEN

Se trup

GRUPPE E

SPANIEN

Se trup

TYSKLAND

Se trup

JAPAN

Se trup

COSTA RICA

Se trup

GRUPPE F

BELGIEN

Se trup

CANADA

Se trup

MAROKKO

Se trup
Frankrig og Marokko skal spille i den sidste semifinalekamp til VM 2022.

KROATIEN

Se trup

GRUPPE G

BRASILIEN

Se trup

SERBIEN

Se trup

SCHWEIZ

Se trup

CAMEROUN

Se trup

GRUPPE H

PORTUGAL

Se trup

GHANA

Se trup

URUGUAY

Se trup

SYDKOREA

Se trup

Landsholdstrupper fodbold-VM 2022

En stor milepæl på vejen til verdensmesterskabets start er når trupperne bliver præsenteret. Her kan vi få et første indtryk af, hvor stærke de respektive nationer kan blive i slutrunden. Et VM er noget som næsten alle fodboldspillere gerne vil opleve en gang, men nogle gange sætter skader og andet en stopper for denne drøm. Og nogle gange kan det at mangle en bestemt stjerne betyde at et hold, som ellers ville være favoritter, slet ikke præsterer som man havde troet.

Samtlige landshold har ret til at anmelde 23 spillere, heraf tre målmænd, til slutrunden i Qatar. Oftest udtages en større gruppe til at begynde med, hvor trænerne så udtager den endelig trup i forbindelse med de træningskampe, som ofte er planlagt til at finde sted inden afrejse til VM-værtslandet.

Af de 32 nationer, som deltager i slutrunden i 2022, er det kun Qatar som aldrig før har deltaget i slutrunden. At gøre VM-debut på hjemmebane er ret usædvanligt, og det er kun sket tidligere for to hold. Da den allerførste udgave af slutrunden fandt sted i sommeren 1930, blev kampene spillet i Uruguay, hvor hjemmeholdet fik chancen for at brillere foran deres fans. I 1934 kom Italien til deres første VM, og her fik de også æren af at afholde slutrunden. Dog fik holdet ikke en gratis billet til slutrunden, men måtte ligesom alle andre kvalificere sig til at deltage.

Brasilien, Tyskland, Argentina, Mexico, Frankrig, Spanien og England er de mest erfarne VM-nationer, som har deltaget i mere end 15 tidligere udgaver af VM på herresiden. Det brasilianske hold er ikke gået glip af et eneste VM, hverken på kvinde- eller herresiden. Det sydamerikanske kvindelandshold deler bedriften med at have været med i alle udgaver af kvindernes VM med Tyskland, Japan, Nigeria, Norge, USA og Sverige.

De individuelle spillere som har deltaget i flest udgaver af VM, er Brasiliens Formiga, som har spillet VM hele syv gange på kvindesiden. Blandt herrerne er det Mexicos Antonio Carbajal, landsmanden Rafael Márqyez og Tysklands Lothar Matthäus, der har rekorden med fem verdensmesterskaber hver.