Her er landsholdstrupperne for hvert land, der deltager i VM i kvindefodbold i 2023. I alt 32 nationer får æren af at sende deres landshold til turneringen i Australien og New Zealand, hvor den niende verdensmester skal kåres. Hvilke spillere, der får æren af at repræsentere deres hjemlande, afsløres kort før turneringen starter, og så snart holdene har offentliggjort deres VM-trup, opdaterer vi på fodbold-VM.com undersiderne med denne information. Ud over den aktuelle trup kan du læse mere om nationernes tidligere deltagelse i turneringen, samt se hvor mange medaljer de har formået at hive hjem.

GRUPPE A

NEW ZEALAND

Se trup

NORGE

Se trup

FILIPPINERNE

Se trup

SCHWEIZ

Se trup

GRUPPE B

AUSTRALIEN

Se trup

IRLAND

Se trup

NIGERIA

Se trup

CANADA

Se trup

GRUPPE C

SPANIEN

Se trup

COSTA RICA

Se trup

ZAMBIA

Se trup

JAPAN

Se trup

GRUPPE D

ENGLAND

Se trup

DANMARK

Se trup

KINA

Se trup

HAITI

Se trup

GRUPPE E

USA

Se trup

VIETNAM

Se trup

HOLLAND

Se trup

PORTUGAL

Se trup

GRUPPE F

FRANKRIG

Se trup

JAMAICA

Se trup

BRASILIEN

Se trup

PANAMA

Se trup

GRUPPE G

SVERIGE

Se trup

SYDAFRIKA

Se trup

ITALIEN

Se trup

ARGENTINA

Se trup

GRUPPE H

TYSKLAND

Se trup

MAROKKO

Se trup

COLOMBIA

Se trup

SYDKOREA

Se trup

Landsholdstrupper Fodbold-VM 2023

En vigtig milepæl på vejen mod VM-starten er præsentationen af trupperne. Her kan vi få en første indikation af, hvor stærke de enkelte nationer kan blive i turneringen. Et verdensmesterskab er noget, som næsten alle fodboldspillere ønsker at opleve på et tidspunkt, men nogle gange sætter skader og andre ting en stopper for denne drøm. Og nogle gange betyder fraværet af en bestemt stjerne, at et hold, der ellers ville være favoritter, ikke præsterer som forventet.

Alle landshold har ret til at udtage 23 spillere, herunder tre målmænd, til VM i 2023. Normalt udtages en større trup i første omgang, og trænerne udvælger den endelige trup i løbet af de ofte planlagte træningskampe, der finder sted, før man rejser til VM-landet.

Af de 32 nationer, der deltager i turneringen i 2023, er der flere nationer, der aldrig har været med til mesterskabet før. For eksempel vil Filippinerne, Vietnam, Marokko, Zambia og Irlands kvinder optræde for første gang på VM-scenen.

Ved VM for mænd i 2022 var værtsnationen Qatar det eneste hold, der fik sin VM-debut. At få VM-debut på hjemmebane er relativt sjældent og er kun sket for to hold før. Da den allerførste udgave af turneringen fandt sted i sommeren 1930, blev kampene spillet i Uruguay, hvor hjemmeholdet havde chancen for at brillere foran deres tilhængere. I 1934 kom Italien til deres første verdensmesterskab, da de også havde æren af at være vært for turneringen. Holdet fik dog ikke en fribillet til turneringen, men skulle kvalificere sig som alle andre for at deltage.

Brasilien, Tyskland, Argentina, Mexico, Frankrig, Spanien og England er de mest erfarne VM-nationer med over 15 tidligere turneringer på herresiden. Det brasilianske hold har ikke misset et eneste VM, hverken på herre- eller kvindesiden. Det sydamerikanske kvindelandshold deler æren af at have deltaget i alle udgaver af VM for kvinder med Tyskland, Japan, Nigeria, Norge, USA og Sverige.

De individuelle spillere med flest turneringsoptrædener er Brasiliens Formiga, som har spillet i 7 verdensmesterskaber for kvinder. Hos mændene har Mexicos Antonio Carbajal, hans landsmand Rafael Márqyez og Tysklands Lothar Matthäus rekorden med fem verdensmesterskaber hver.