LeoVegas

Her finder du alle informationer om slutspillet til verdensmesterskabet i fodbold, som i 2022 løber af stablen i Qatar. 16 ud af de 32 hold, som er med i slutrundens gruppespil, går videre til slutspillet. Det er samtlige gruppevindere og gruppetoere, som går videre hertil og så møder en gruppevinder en gruppetoer fra en anden gruppe i ottendedelsfinalerne. Vinderne af disse kampe går derefter videre til kvartfinalerne, som følges af semifinaler, bronzekamp og den store VM-finale. Slutspillet til VM i Qatar 2022 spilles fra d. 3. december frem til d. 18. december.

SLUTSPILSOVERSIGT FODBOLD VM 2022

Når slutspillet begynder vil vi her præsentere en slutspilsoversigt, hvor du kan følge holdenes vej mod den store VM-finale. Desuden vil kampoversigten nedenfor blive opdateret med de hold, som kommer til at deltage i de respektive kampe.

KAMPOVERSIGT SLUTSPILLET VM 2022

Dato Tid Kamp Kanal
Lørdag d. 3. december 2022 16:00 Holland vs. USA TV2
Lørdag d. 3. december 2022 20:00 Argentina vs. Australien DR
Søndag d. 4. december 2022 16:00 Frankrig vs. Polen DR
Søndag d. 4. december 2022 20:00 England vs. Senegal TV2
Mandag d. 5. december 2022 16:00 Japan vs. Kroatien TV2
Mandag d. 5. december 2022 20:00 Brazil vs. South Korea DR
Tirsdag d. 6. december 2022 16:00 Marokko vs. Spanien DR
Tirsdag d. 6. december 2022 20:00 Portugal vs. Schweiz TV2
Fredag d. 9. december 2022 16:00 Kroatien vs. Brasilien DR
Fredag d. 9. december 2022 20:00 Argentina vs. Holland TV2
Lørdag d. 10. december 2022 16:00 Marokko vs. Portugal TV2
Lørdag d. 10. december 2022 20:00 England vs. Frankrig DR
Tirsdag d. 13. december 2022 20:00 Argentina vs. Kroatien DR
Onsdag d. 14. december 2022 20:00 Marokko vs. Frankrig TV2
Lørdag d. 17. december 2022 16:00 Bronzekamp

Kroatien vs. Marokko

TV2 Sport
Søndag d. 18. december 2022 16:00 Argentina vs. Frankrig TV2 Sport
Vinder Argentina

Samtlige kampe i kampprogrammet er angivet i dansk tid.

🏆 Sådan spilles slutspillet til fodbold VM 2022

Under et VM-slutspil er hver kamp der spilles utrolig vigtig, da en sejr er det eneste, der kan bringe holdet videre i slutrunden. Slutspillet til fodbold VM 2022 har plads til hele 16 nationer, som først møder hinanden i ottendedelsfinalerne. Vinder man disse kampe går man videre til kvartfinalerne, som siden følges af semifinaler, hvor en plads i den store finale står på spil. På den her side finder du alle informationer om, hvordan slutspillet til VM i fodbold foregår.

🏟 Hvor spilles slutspilskampene?

Samtlige otte VM-stadioner får foruden seks gruppespilskampe også lov til at holde hver sin ottendedelsfinale. Når det bliver tid til kvartfinalerne er det Education City Stadium i Al-Rayyan, Lusail Stadium i Al Daayen, Al Thumama Stadium i Doha samt Al Bayt Stadium i Dakhira, som får lov til at arrangere kampene. Også semifinalerne kommer til at finde sted i Dakhira og Al Daayen, hvor også den store finale spilles. Bronzekampen spilles på Khalifa International Stadium i Al Rayyan.

⚽️ Hvilke hold går videre til VM-slutspillet?

At nå til et VM-slutspil er en utrolig stor præstation for et landshold og noget som ikke er særligt let at opnå. Det første skridt på vejen hertil er, at man præsterer godt i slutrundens gruppespilskampe. For at komme videre til slutspillet kræver det, at man opnår en af de to højeste placeringer i gruppen og det gør man ved at tage så mange point som muligt med sig fra de første tre VM-kampe.

Ofte har holdet i toppen ikke vundet alle sine kampe. Af og til kan det række med et uafgjort resultat for at opnå en topplacering, da placeringen i tabellen hænger sammen med, hvordan det er gået for modstanderne. Ofte kræver det dog, at man får point med sig fra mindst to af kampene for at havne i tabellens øverste del.

🤷🏼 Hvordan fungerer slutspillet?

VM-slutspillet indeholder et antal forskellige kampe og strækker sig over en længere periode, hvilket kan gøre det svært at holde styr på alle de forskellige dele. Her opsummerer vi de forskellige omgange med kampe, som spilles under slutspillet til fodbold VM i 2022.

Ottendedelsfinalerne

Mellem d. 3. og d. 6. december 2022 afgøres de otte ottendedelsfinaler rundt om i Qatar. Alle kampe spilles på forskellige stadioner og vi har endnu til gode at se, hvilke hold der går videre til de forskellige kampe. Her oplister vi dato og tid for samtlige ottendedelsfinaler. Vinderne af disse kampe går videre til kvartfinalerne.

 • Lørdag d. 3. december kl. 16:00 Ottendedelsfinale 1 (spilles på Khalifa International Stadium i Al Rayyan)
 • Lørdag d. 3. december kl. 20:00 Ottendedelsfinale 2 (spilles på Ahmad Bin Ali Stadium i Al Rayyan)
 • Søndag d. 4. december kl. 16:00 Ottendedelsfinale 3 (spilles på Al Thumama Stadium i Doha)
 • Søndag d. 4. december kl. 20:00 Ottendedelsfinale 4 (spilles på Al Bayt Stadium i Dakhira)
 • Mandag d. 5. december kl. 16:00 Ottendedelsfinale 5 (spilles på Al Janoub Stadium i Al Wakrah)
 • Mandag d. 5. december kl. 20:00 Ottendedelsfinale 6 (spilles på Ras Abu Aboud Stadium i Doha)
 • Tirsdag d. 6. december kl. 16:00 Ottendedelsfinale 7 (spilles på Education City Stadium i Al Rayyan)
 • Tirsdag d. 6. december kl. 20:00 Ottendedelsfinale 8 (spilles på Lusail Stadium i Al Daayen)

Kvartfinaler

Efter ottendedelsfinalerne ligger slutrundens to første hviledage inden kvartfinalerne går i gang. Kampene spilles d. 9. og 10. december og her oplister vi dato og tid for samtlige kvartfinaler. Vinderne af disse kampe går videre til semifinalerne.

 • Fredag d. 9. december kl. 16:00 Kvartfinale 1 (spilles på Education City Stadium i Al Rayyan)
 • Fredag d. 9. december kl. 20:00 Kvartfinale 2 (spilles på Lusail Stadium i Al Daayen)
 • Lørdag d. 10. december kl. 16:00 Kvartfinale 3 (spilles på Al Thumama Stadium i Doha)
 • Lørdag d. 10. december kl. 20:00 Kvartfinale 4 (spilles på Al Bayt Stadium i Dakhira)

Semifinaler

Efter kvartfinalerne er der også to dage uden nogen VM-kampe inden semifinalerne spilles d. 13. og 14. december 2022. Her oplister vi dato og tid for begge semifinaler. Vinderne af disse kampe går videre til VM-finalen.

 • Tirsdag d. 13. december kl. 20:00 Semifinale 1 (spilles på Lusail Stadium i Al Daayen)
 • Onsdag d. 14. december kl. 20:00 Semifinale 2 (spilles på Al Bayt Stadium i Dakhira)

Medaljekampe

Til sidst bliver det tid til at spille om medaljerne og bronzekampen finder sted lørdag d. 17. december 2022. Dagen efter, søndag d. 18. december, afgøres den store finalekamp. Begge kampe har kick-off klokken 16:00 dansk tid.

🥇 Finale fodbold VM 2022

Den store guldkamp til fodbold VM 2022 kommer til at foregå på det nybyggede Lusail Stadium i byen Al Daayen. Her kan et publikum bestående af 80.000 tilskuere følge slutrundens sidste kamp, hvor den 22. verdensmester i fodbold skal kåres. Datoen for den store kamp er søndag d. 18. december 2022. Kampen har kick-off klokken 16:00 dansk tid, hvilket er klokken 18:00 lokal tid i Qatar.

Lusail stadium

Lusail Iconic Stadium er det største af de otte nybyggede stadioner, som er blevet bygget specielt til årets fodbold-VM. Stadionet er placeret cirka 20 km nord for hovedstaden Doha i et område, som man planlægger skal være centrum for den nye by Lusail. Når verdensmesterskabet er slut, vil stadionet blive formindsket til mellem 20.000 og 40.000 pladser. Det overskydende areal vil i stedet blive bygget om for at gøre plads til butikker, restauranter og andre ting, som er nødvendige i den nye by.

Ejerne af arenaen er Qatars fodboldforbund, hvilket kan komme til at betyde, at landsholdet fremover spiller sine hjemmekampe netop her. I afspilleren nedenfor kan du se en video, som blev præsenteret i forbindelse med at stadionet skulle bygges.

🥅 Hvilke hold mødes til VM-slutspillet?

Allerede inden slutrunden begynder kan man regne ud, hvilke mulige modstandere holdene får i slutspillets første fase. Der findes nemlig en færdig plan for, hvem gruppevinderen eller gruppetoeren i en bestemt VM-gruppe kommer til at spille mod i ottendedelsfinalen. Hold som har spillet i samme gruppe kan ikke møde hinanden i slutspillet før i semifinalen, hvor returkampene ofte bliver meget spændende.

Her præsenterer vi den nøgle som FIFA anvender til slutspillet i fodbold VM 2022. Ved hjælp af dem kan du udregne de mulige modstandere i de kommende kampe i slutspillet.

Ottendedelsfinale 1: Vinderen gruppe A – Toeren gruppe B
Ottendedelsfinale 2: Vinderen gruppe C – Toeren gruppe D
Ottendedelsfinale 3: Vinderen gruppe D – Toeren gruppe C
Ottendedelsfinale 4: Vinderen gruppe B – Toeren gruppe A
Ottendedelsfinale 5: Vinderen gruppe E – Toeren gruppe F
Ottendedelsfinale 6: Vinderen gruppe G – Toeren gruppe H
Ottendedelsfinale 7: Vinderen gruppe F – Toeren gruppe E
Ottendedelsfinale 8: Vinderen gruppe H – Toeren gruppe G

Kvartfinale 1: Vinderen ottendedelsfinale 5 – Vinderen ottendedelsfinale 6
Kvartfinale 2: Vinderen ottendedelsfinale 1 – Vinderen ottendedelsfinale 2
Kvartfinale 3: Vinderen ottendedelsfinale 7 – Vinderen ottendedelsfinale 8
Kvartfinale 4: Vinderen ottendedelsfinale 4 – Vinderen ottendedelsfinale 3

Semifinale 1: Vinderen kvartfinale 2 – Vinderen kvartfinale 1
Semifinale 2: Vinderen kvartfinale 4 – Vinderen kvartfinale 3

🇩🇰 Hvilke hold kan Danmark møde i slutspillet?

Det er altid interessant allerede på forhånd at se frem mod et muligt VM-slutspil for det danske herrelandshold. Ud fra den nøgle som findes herover, kan man på forhånd se, hvilke mulige modstandere der kan vente efter gruppespilskampene mod Frankrig, Tunesien samt Australien.

1️⃣ Hvis Danmark vinder gruppen…

… så kommer holdet til at spille i ottendedelsfinale 3, som finder sted søndag d. 4. december på Al-Thumama Stadium i Doha. Modstanderne bliver så toeren fra gruppe C, hvor Argentina, Saudiarabien, Mexico og Polen spiller.

Hvis holdet vinder ottendedelsfinalen, går de videre til kvartfinale 4, hvor vinderen af kampen mellem vinderen af gruppe B (England, Iran, USA og Wales) og toeren i gruppe A (Qatar, Ecuador, Senegal og Holland) venter. Denne kamp spilles lørdag d. 10. december på Al-Bayt Stadium i Al Khor.

2️⃣ Hvis Danmark bliver toer i gruppen…

… så kommer holdet til at spille i ottendedelsfinale 2, som finder sted lørdag d. 3. december på Ahmad bin Ali Stadium i Al Rayyan. Modstanderne bliver vinderen af gruppe C, hvor Argentina, Saudiarabien, Mexico og Polen spiller.

Hvis holdet vinder ottendedelsfinalen, går de videre til kvartfinale 2, hvor vinderen af kampen mellem vinderen af gruppe A (Qatar, Ecuador, Senegal og Holland) og toeren i gruppe B (England, Iran, USA og Wales) venter. Denne kamp spilles fredag d. 9. december på Lusail Iconic Stadium i Lusail.

🏆 Hvem vandt fodbold VM 2018?

Frankrig og Kroatien var de hold som gik hele vejen til VM-finalen, hvor det til sidst blev Frankrig, der blev kåret til ny verdensmester efter en spændende finale, som sluttede 4 – 2.

🇩🇰 Har Danmark vundet fodbold VM?

Danmarks bedste resultat til en VM-slutrunde er en kvartfinale, som holdet nåede til VM i Frankrig i 1998. Til gengæld har vi vundet EM. Det var til europamesterskabet i 1992.

⚽ Hvilke hold kan møde hinanden i VM-slutspillet?

I ottendedelsfinalerne møder holdene modstandere fra nogle af de andre grupper. Først i semifinalerne er det muligt for hold at mødes for anden gang i mesterskabet. Her har vi opridset, hvilke hold der møder hinanden i slutspillet.

⭐ Tidligere finalekampe til fodbold VM

Finalerne til VM i fodbold følges hver gang af et millionpublikum fra hele verden og også hos det danske publikum er der stor interesse for kampene, også selvom det danske hold ikke spiller. VM-finalen er flere gange blevet afgjort med stor spænding og her har vi oplistet alle de finalekampe som indtil nu er blevet spillet i mesterskabets snart hundrede år lange historie.

VM 1930 i Uruguay

Argentina og Uruguay var de hold der gik videre til den allerførste VM-finale efter at have vundet deres gruppespil og efterfølgende semifinaler mod USA og Jugoslavien. Hjemmeholdet tog hurtigt føringen, men ved pausen var det Argentina der havde overtaget i kampen med 2 – 1. Uruguay kom ud på banen med nyfundne kræfter og kunne med tre mål vinde kampen med 4 – 2.

VM 1934 i Italien

Italien og Tjekkoslovakiet var landene der gik hele vejen til finalen. Kampen var længe uden mål og først i det 76. minut kunne Tjekkoslovakiet tage føringen. Dog varede det ikke længe før Italien udlignede og til sidst scorede det vindende mål i forlængelsen.

VM 1938 i Frankrig

Italien kom igen i finalen, denne gang mod Ungarn. I kampens første 10 minutter lykkedes det begge hold at score og ved pausen havde Italien en føring på 3 – 1. Det lykkedes Ungarn at reducere hen mod slutningen af kampen, men da slutfløjtet lød var det igen Italien som blev kåret til verdensmester.

VM 1950 i Brasilien

Slutspillets afgørende kamp fandt sted mellem Uruguay og Brasilien, som begge havde muligheden for at vinde hele slutrunden med en sejr. Brasilien scorede kampens første mål i begyndelsen af anden halvleg, men alligevel var det til sidst Uruguay der vandt kampen med 2 – 1. Den højeste placering i gruppen gjorde at holdet tog VM-guldet med hjem.

VM 1954 i Schweiz

Vesttyskland og Ungarn var de hold der gik hele vejen til finalen og holdene havde faktisk spillet mod hinanden allerede under slutrundens gruppespil. Dengang var det Ungarn som vandt stort med 8 – 3 efter stjernen Sándor Kocsis havde scoret fire af holdets mål. Finalekampen blev indledt med to hurtige mål af Ungarn, men det tog kun minutter før Tyskland kunne reducere. Yderligere et tysk mål fandt sted i det 18. minut og først i kampens slutfase kunne Helmut Rahn blive dobbelt målscorer og samtidig bringe Vesttyskland til VM-guld.

VM 1958 i Sverige

Det svenske landshold er én gang nået til VM-finalen og dette var netop ved VM på hjemmebane, hvor man spillede mod Brasilien. Sverige indledte kampen med et tidligt mål af Nils Erik Liedholm, men det varede ikke lang tid før Brasilien kunne udligne. Endnu et brasiliansk mål kom inden pausen og derefter trak modstanderne fra med yderligere to scoringer. Agne Simonsen scorede Sveriges andet mål i det 80. minut, men det var til sidst Pelé, som kunne sætte sømmet i kisten i kampens allersidste minut. VM-finalen endte 5 – 2 med guld til Brasilien.

VM 1962 i Chile

De regerende verdensmestre Brasilien nåede igen til finalen, hvor man stillede op overfor Tjekkoslovakiet. Holdene mødte allerede hinanden under gruppespillet og her sluttede kampen 0 – 0. Finalekampen blev noget mere målrig og på trods af, at det var Tjekkoslovakiet, der scorede det første mål, så kunne Brasilien til sidst forsvare sin verdensmestertitel. Der stod længe 1 – 1 på måltavlen, men i kampens sidste 20 minutter kunne Brasilien score til både 2 – 1 og 3 – 1.

VM 1966 i England

England og Vesttyskland mødtes i den store finale på Wembley Stadium i London foran et publikum på lige under 100.000 tilskuere. Begge hold åbnede kampen med hver sit mål og først i det 78. minut kunne England tage føringen. Dog slog tyskerne kontra og i sidste minut udlignede de og bragte kampen videre i en forlængelse. Her fik England nye kræfter fra publikum på lægterne og det lykkedes stjernespilleren Geoff Hurst at sende ikke bare én men to bolde i målet. England kunne på den måde tage deres historiske VM-guld med hjem.

VM 1970 i Mexico

Brasilien og Italien, de eneste hold som indtil da havde taget to guldmedaljer hjem hver, mødtes denne gang i den store finale. Pelé kunne i starten af kampen bringe Brasilien til føring, men længere inde i den første halvleg udlignede Italien. Det blev til sidst Brasilien som vandt kampen, efter tre mål fra forskellige målscorere i anden halvleg.

VM 1974 i Vesttyskland

Vesttyskland og Holland gik hele vejen til VM-finalen efter først at have placeret sig i top-to i deres grupper og derefter vundet deres grupper i den anden omgang. Holland blev tidligt tildelt et straffespark, som resulterede i kampens første mål. Det varede dog ikke længe før Vesttyskland fik samme fordel, hvor de også lykkedes med at få et mål. Foran hjemmebanepublikummet kunne Vesttyskland score endnu et mål inden pausen, som også blev kampens sidste. Holdet vandt dermed sin anden verdensmestertitel.

VM 1978 i Argentina

Endnu en gang kom Holland til finalen gennem de to gruppespil. Denne her gang spillede man igen mod det aktuelle hjemmebanehold – Argentina. Det sydamerikanske hold indledte scoringerne og havde længe føringen i kampen. Med bare nogle minutter tilbage af kampen kunne Holland udligne og bringe kampen ud i en forlængelse. Her lykkedes det Argentina at score to fine mål, som bragte holdet til deres allerførste VM-titel.

VM 1982 i Spanien

Den her gang fik vi lov til at se Italien og Brasilien spille mod hinanden i finalen. Vejen hertil bestod ikke bare af det indledende gruppespil, men også et yderligere gruppespil samt hver sin hårde semifinale. Kampen var længe uden mål og efter cirka en times svært spil kunne et revanchelystent Italien tage føringen. Målet blev fulgt op af yderligere to bolde i nettet inden Brasilien for første gang havde muligheden for at reducere. Med 3 – 1 kunne Italien bringe deres tredje guldmedalje hjem og på den måde tangere Brasiliens medaljerekord.

VM 1986 i Mexico

De store nationer Vesttyskland og Argentina kom til at spille mod hinanden i denne finale, som til sidst blev vundet af Argentina. Holdet indledte kampens scoringer og kunne indtage en 2 – 0 føring inden Vesttyskland lykkedes med at reducere og udligne. Dog holdt dette held ikke særligt længe, da Argentina til sidst kunne score det afgørende mål og på den måde vinde kampen med 3 – 2.

VM 1990 i Italien

VM-finalen blev en gentagelse af finalen fire år tidligere, da det igen lykkedes Vesttyskland og Argentina at nå hertil. At tyskerne var ude efter revanche var der ingen tvivl om og til trods for at kampen plejer at blive omtalt som en af de kedeligere VM-finaler, blev det en meget begivenhedsrig kamp. Argentina havde en udvisning i det 65. minut og spillede derfor den resterende tid med én spiller mindre. Vesttyskland blev derefter tildelt et straffespark, som resulterede i kampens eneste mål. Efter protester fra det argentinske hold blev yderligere én spiller udvist fra banen og med kun ni spillere på banen måtte holdet se sig snydt for VM-guldet. Dette var også første gang, at et hold ikke scorede et eneste mål i en VM-finale.

VM 1994 i USA

Til trods for, at det i Danmark nok ofte er bronzekampen, hvor broderlandet Sverige deltog, som mange taler om, når man nævner dette VM, så blev finalen en mindeværdig kamp. For anden gang mødtes Italien og Brasilien i finalen, hvor begge hold havde mulighed for at opnå deres fjerde guldmedalje. Finalen blev den første der sluttede 0 – 0 efter såvel ordinær spilletid som forlængelse, hvilket betød at kampen måtte gå over i en straffesparkskonkurrence. Begge hold missede deres første skud, men fulgte op med to scoringer. Italien missede så sit fjerde skud, mens Brasiliens stjerne Dunga kunne sætte sin scoring i det nederste hjørne. Italiens afgørende straffespark fløj dog et godt stykke over overliggeren og Brasilien kunne dermed kaldes de nye mestre.

VM 1998 i Frankrig

Brasilien kom som regerende mester igen til VM-finalen, denne gang mod hjemmeholdet Frankrig. Brasiliens stjerne Ronaldo så længe ud til at misse finalen på grund af en skade, men måtte bare 45 minutter inden kampstart godkendes til at spille af læger. Det lykkedes ham at bringe holdet til et farligt angreb i begyndelsen af kampen, men meget mere end det så man ham ikke i kampen. Den franske stjerne Zizou lavede to scoringer i den første halvleg og i tillægstiden kunne holdet bringe det til kampens slutresultat 3 – 0.

VM 2002 i Sydkorea og Japan

Tyskland kom i finalen for første gang som én samlet nation. Her spillede man mod veteranerne Brasilien, som for tredje gang i træk blev garanteret en medalje. Begge hold gik ubesejrede gennem slutrunden og i finalen kunne Ronaldo få revanche efter sin skade i VM-finalen fire år tidligere. Stjernen scorede to mål for Brasilien, som blev de eneste mål i hele kampen. Brasilien tog dermed sin femte verdensmestertitel.

VM 2006 i Tyskland

De europæiske tophold Italien og Frankrig mødtes i VM-finalen, hvor det lykkedes begge hold at score et mål i begyndelsen af kampen. Det uafgjorte resultat holdt i resten af den ordinære spilletid, såvel som i forlængelsen, hvilket dermed bragte kampen videre til straffesparkskonkurrence. Her var Italien mest målsikre og kunne med fem scoringer kåres til vindere for fjerde gang.

VM 2010 i Sydafrika

Kampen mellem Holland og Spanien var længe en kamp helt uden mål, men derimod med et højt antal gule kort. Hele 14 blev der delt ud til forskellige spillere i løbet af kampen. I det 109. minut blev Hollands John Heitinga tildelt sit andet kort i kampen, hvilket betød, at han måtte forlade banen. Dette overtag udnyttede Spanien godt og de kunne score kampens eneste mål få minutter senere. Dette var første gang Spanien vandt VM-guld og tredje gang Holland måtte nøjes med sølv.

VM 2014 i Brasilien

Tyskland og Argentina var tilbage i VM-finalen efter at have været ubesejrede i hele slutrunden. Som mange andre finaler i 2000’erne blev dette en kamp uden mål, hvor det hele til sidst måtte afgøres i de sidste minutter af forlængelsen. Her kunne Tysklands Mario Götze tage den allerførste VM-titel hjem til Tyskland som en samlet nation. Holdets stjerne Miroslav Klose blev tidligere under slutrunden den mest målscorende i mesterskabets historie og kunne med guldmedaljen inkluderes i den eksklusive klub af spillere, som har opnået både guld, sølv og bronze i verdensmesterskabet.

VM 2018 i Rusland

For første gang nogensinde lykkedes det Kroatien at nå hele vejen til en VM-finale, hvor de spillede mod Frankrig. Kampen blev indledt med et kroatisk selvmål, som førte til en fransk føring. Kroatien kunne derefter score i det rigtige mål, men det varede ikke længe før Frankrig blev tildelt et straffespark efter VAR, som resulterede i 2 – 1. I anden halvleg fulgte Frankrig op på sin tidligere succes med to mål mere. Kroatien lykkedes med at score et mål mere, men dette var ikke nok til at indhente modstandernes forspring. 20 år efter deres seneste guldmedalje kunne Frankrig igen kåres til verdensmestre i fodbold.