Foto: Wallpaperflare.com

Danmark har investeret meget i udviklingen af fodboldtalenter og det har givet gevinst, både for danske klubber og det danske landshold. Men hvilke danske talenter er estimeret til at have den højeste markedsværdi. På den tyske fodbold database Transfermarkt, kan man se hvor meget spilleres markedsværdi er anslået til at være.

Vi vil kigge på de 5 mest værdifulde unge danske spillere under 21 år.

Mikkel Damsgaard

Mikkel Damsgaard er ifølge Transfermarkt anslået til at ville koste 20 millioner euro, hvilket svarer til cirka 150 millioner kroner. Damsgaard har vist, hvor dygtig en spiller han er senest til EM i 2021, hvor han var blandt de bedste spillere i turneringen. I 2020 blev Damsgaard solgt til italienske klub Sampdoria for 50 millioner kroner.

Mohamed Daramy

Mohamed Daramy vil ifølge Transfermarkt være 8.5 millioner euro værd i dag. Det svarer til cirka 63 millioner kroner. Dog blev Daramy solgt i sommeren 2020 for 12 millioner euro, så man kan antage, at Ajax regner med, at hans værdi vil stige over de kommende år.

Jesper Lindstrøm

Jesper ‘Jobbe’ Lindstrøm er en elsket mand i Vestegnen. Specielt for hans vigtige rolle i Brøndbys Superliga-titel i sæsonen 20/21. Jobbe blev efterfølgende solgt for 7 millioner euro til Frankfurt og ifølge Transfermarkt, har hans markedsværdi ikke ændret sig. Det giver god mening, da Jobbe har haft en svær start i sin nye tyske klub.

Andreas Skov Olsen

Andreas Skov Olsen er endnu en talentfuld offensiv spiller produceret i FC Nordsjællands akademi. Skov Olsen har døjet med skader og manglende spilletid, men har senest gjort det godt for landsholdet. Transfermarkt har estimeret hans markedsværdi til at være 6.5 millioner euro, svarende til 48 millioner kroner. På trods af en svær tid i Bologna, er Skov Olsen blandt de mest talentfulde danske spillere i verden.

Wahid Faghir

Dansk-Afghanske stortalent Wahid Faghir har været rygtet til Ajax og Leicester førhen, men er senest blevet solgt til tyske klub Stuttgart. Ifølge Transmarket er Faghir estimeret til at have en værdi af 4.5 milllioner euro, svarende til cirka 33 millioner kroner. Faghir er kendt for hans målfarlighed, fysik og hurtighed og der er flere storklubber der holde øje med hans udvikling i Stuttgart.


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth