Foto: Wallpaperflare.com

Der har været en meget positiv stemning omkring det danske landshold, lige siden Kasper Hjulmand blev landstræner i 2020. I den seneste slutrunde ved EM var der stor opbakning til de danske tropper, og det ser ud til, at denne opbakning kun stiger til VM 2022 i Qatar.

Det står lidt i kontrast til, hvordan stemningen omkring landsholdet har været førhen. Der har nemlig været en del utilfredshed med landsholdet, senest under Åge Hareide, men også Morten Olsens sidste par år som landstræner. Mange mente nemlig, at fodbolden var for negativ, og at den spillestil ikke var passende, især når man tog i betragtning den type af spillere, Danmark havde.

Kasper Hjulmands tid som landstræner har været alt andet end dette. Fodbolden har været meget moderne, Danmark har domineret kampe og er blevet kendt for at spille attraktiv og offensiv fodbold, og der har samtidigt været meget succes på banen, senest i EM 2021, da Danmark nåede semifinalen. Der er endda udsigt til mere succes, da landsholdet allerede har kvalificeret sig til VM i Qatar.

Der er også mange, der har peget på Hjulmand som værende årsag til den store opbakning til landsholdet. Hjulmands charme og åbenhed samt trænerstil har gjort, at mange danskere føler, at de kan relatere til det danske landshold. Der er fortsat meget optimisme omkring landsholdet og mange fans tror, at Danmark kan gå rigtig langt til VM slutrunden i Qatar 2022.


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth