Det danske landshold er rykket en placering op på FIFA’s verdensrangliste og ligger nu nummer 18.

Danmark kan glæde sig over at kravle en placering op på verdensranglisten efter de to seneste sejre mod San Marino og Finland. To kampe der på papiret skulle vindes. Ikke desto mindre har det altså har været nok til, at FIFA har rykket på det internationale styrkeforhold.

Hjulmands tropper leverede ellers ikke besynderligt overbevisende præstationer mod de to nationer, og derfor kan det måske komme som lidt af en overraskelse, at danskerne er blevet skubbet opad på listen.

Således vandt Danmark i Parken ”kun” 4-0 mod verdens dårligste rangerede hold fra San Marino. Et landshold som man ellers burde forvente et bedre resultat mod. Eksempelvis slog Finland dem 6-0, mens et land som Slovenien vandt 0-4 på udebane mod miniput-nationen.

Finland-kampen var ikke meget bedre. Her lignede det længe endnu en skuffende aften for det danske mandskab, der dog blev reddet af et tordendrøn fra Pierre-Emile Højbjerg i det 86. minut. Det sikrede Danmark en livsvigtig sejr i kampen om EM-billetten til næste sommer. Således var de tre point nok til at sende Danmark op på førstepladsen i gruppen. Hvert fald lige indtil senere på aftenen, da Slovenien med deres sejr over San Marino overtog førstepladsen.

Dermed venter der fire altafgørende kampe for Danmark, der heldigvis selv kan afgøre det, hvis det lykkedes dem at få maksimumpoint.

Inden landsholdspausen lå Danmark på en 19. plads på FIFA’s verdensrangliste, men nu er de danske drenge altså rykket forbi Senegal, og indtager dermed en 18. plads.

Verdensmestrene fra Argentina ligger stadig nummer et på listen, mens lande som USA og Schweiz fortsat er højere rangeret end Danmark.

Landsholdet skal næste gang i aktion den 14. oktober på hjemmebane mod Kasakhstan. En kamp der ikke må floppe, ligesom den gjorde i det omvendte opgør.

Her kan du se top-20 på FIFA’s verdensrangliste:

 1. Argentina
 2. Frankrig
 3. Brasilien
 4. England
 5. Belgien
 6. Kroatien
 7. Holland
 8. Portugal
 9. Italien
 10. Spanien
 11. USA
 12. Mexico
 13. Marokko
 14. Schweiz
 15. Tyskland
 16. Colombia
 17. Uruguay
 18. Danmark
 19. Japan
 20. Senegal

Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth