Foto: Wallpaperflare.com

Danmark har allerede efter 8 kampe i VM-kvalifikationens gruppespil sikret sig en plads i slutrunden i Qatar i 2022. Det har de gjort, alt imens de har spillet attraktivt fodbold, hvor de har scoret 27 mål og indkasseret 0. I takt med deres præstationer har mange fået øjnene op for Danmark, og mange fodboldseere har udnævnt Danmark som værende ‘dark horses’ – altså et hold, som mange undervurderer, men som rent faktisk er blandt favoritterne til at vinde turneringen. I denne artikel vil vi kigge på 5 grunde til, at Danmark er dark horses til VM i 2022.

1. Form
Den første grund til, at Danmark i manges øjne kan vurderes som dark horses til VM-slutrunden i 2022, er den formkurve, som holdet har fundet på det seneste. Siden Kasper Hjulmand i august sidste år overtog holdet, har Danmark kun tabt 5 kampe ud af 22 og vundet 15 af disse kampe. 2 af de 3 modstandere Danmark har tabt til i denne periode, er henholdsvis England og Belgien, som begge er storfavoritter til VM 2022. Som førnævnt er Danmark også ubesejret i VM-kvalifikationen, har vundet alle sine kampe og har også sikret sig en billet til VM 2022 i Qatar. Dette er selvfølgelig med til at styrke selvtilliden hos holdet, og selvom internationale slutrunder kan være meget uforudsigelige, er det altid en bonus, at et hold har spillet godt frem mod slutrundens begyndelse.

2. Taktisk fleksibilitet
Kasper Hjulmand er blevet rost rigtig meget for den måde, han har fået dette landshold til at spille på. Blandt andet er det hans taktiske fleksibilitet, der har gjort, at Danmark har kunne bruge forskellige strategier alt efter modstanderen, de står overfor. Hjulmands tropper spiller ofte med en firebackkæde, men har også ændret til en trebackkæde. Der har været varianter af formationer, både 4-3-3, 4-2-3-1 og 3-4-3 er blevet brugt i kampe. Denne taktiske fleksibilitet vil gøre Danmark mindre forudsigelig i deres spillestil.

3. Et komplet hold
Et af de særtræk man ofte ser ved hold, der vinder internationale slutrunder er, at de har gode spillere overalt på banen. Det nytter ikke noget at have et par stjernespillere, men så være svækket i alle andre positioner. Danmark har opbygget et landshold, der næsten ikke har nogle svagheder – i alle positioner finder man gode spillere. Flere af Danmarks spillere er på kontrakt i store europæiske klubber, der spiller om mesterskaber og europæiske trofæer. Det gør naturligvis, at der ikke vil være en stor forskel i forhold til det niveau, spillerne er vant til, når Danmark skal spille mod de store hold.

4. Stærke personligheder
Danmark har et hold med stærke personligheder og ledere, som kan bære holdet gennem svære tider. Bare for at nævne et par stykker, så er der Kasper Schmeichel, Simon Kjær, Thomas Delaney og Jannik Vestergaard. Det er altid en fordel at have en blanding af unge, energiske spillere og rutinerede ledere. Et hold med for store personligheder kan føre til manglende harmoni, og hvis man kun har unge, urutinerede spillere kan dette medføre ustabilitet i præstationerne – det er derfor vigtigt med den rette balance.

5. Kemi
Det nytter ikke noget, hvis man har et hold med en masse individualister, som ikke kan finde ud af at spille sammen. Danmarks landshold er ikke kun velspillende, men det udstråler et sammenhold og en kemi, som også udmønter sig på banen. Man har ofte set hold, der måske nok på papiret har kvalitet, men på grund af interne konflikter eller stridigheder har opnået katastrofale resultater på banen. Det er derfor også en stor fordel for Danmark, at holdet har en god kemi.


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth