Frankrig skal møde værtslandet Australien i VM-kvartfinalen. Det sker efter en komfortabel 4-0-sejr over Marokko i ottendedelsfinalen efter tre hurtige mål i første halvleg.

Frankrig og Marokko stod over for en spændende VM-kamp, da landene mødtes i en VM-ottendedelsfinale, en vigtig kamp for de to nationer, der har en lang fælles historie med Marokko som en tidligere fransk koloni. Marokko var den eneste VM-debutant, der nåede frem til ottendedelsfinalen, men her måtte de se sig besejret af topnationen Frankrig.

Efter 15 minutter tog Frankrig føringen ved stjernen Kadidiatou Diani. Frankrig fik kombineret flot i venstre side, inden backen Sakina Karchaoui, som har marrokanske forældre, sendte et perfekt indlæg ind til Diani, som kunne sende bolden i kassen og dermed score Frankrigs første mål.

Kort efter, i kampens 20. minut, udbyggede Frankrig føringen til 2-0, da målscoreren Diani afleverede til en fremadstormende Kenza Dali, som afsluttede perfekt til 2-0. Blot tre minutter senere gjorde Frankrig det til 3-0 ved Eugenie Le Sommer. Kadidiatou Diani var også involveret i det mål, da hun efter marokkansk sløseri erobrede bolden ved baglinjen og sendte et indlæg til Le Sommer.

VM-ottendedelsfinalen blev allerede afgjort i første halvleg, da Marokko ikke kunne modstå Frankrigs tyngde, frem for alt ved Kadidiatou Diani. PSG-stjernen stod bag det hele med et mål og to assists i første halvleg.

På vej ind i anden halvleg så det ud til, at Frankrig ville spare på kræfterne, da første halvleg var blottet for marokkanske trusler. Marokko startede dog anden halvleg ganske godt i de første ti minutter med et mere fremadrettet spil, der gav lidt håb til det medrejsende publikum.

Men så tog Frankrig ret hurtigt over og kunne udbygge føringen og slå det sidste søm i kisten til 4-0 med 20 minutter tilbage, da Eugenie Le Sommer headede sit andet mål i kampen ind efter en fin målgivende aflevering fra unge Vicki Becho.

Det var en meget komfortabel ottendedelsfinale for Frankrig, som kunne gå på halv kraft i anden halvleg uden at skulle tænke for meget. Klasseforskellen på banen var tydelig i første halvleg, og de tre hurtige mål satte scenen for en fransk kvartfinale i denne weekend. Frankrig møder værtsnationen Australien lørdag den 12. august med kickoff kl. 09.00.

Frankrig – Marokko, 4-0 (3-0)

’15 1-0 Kadidiatou Diani
’20 2-0 Kenza Dali
’24 3-0 Eugenie Le Sommer
’71 4-0 Eugenie Le Sommer