På et propfyldt stadion i Sydney med 80.000 tilskuere havde Australien en massiv hjemmebaneopbakning, da størstedelen af publikum naturligvis var australiere. Der var tale om et af de suverænt største publikummer nogensinde til en kvindefodboldkamp. En flot kulisse for en kamp der desværre blev den sidste for Danmark til dette VM.

Første halvleg

Det virkede dog ikke som om den overvældende hjemmebaneopbakning intimiderede danskerne, som kom godt fra start. Det første danske skud på mål kom efter et halvt minut ved Katrine Veje. Først næsten fem minutter senere kom Australiens første gode mulighed fra venstre, hvor der var plads i det danske forsvar, men situation blev dog ikke rigtig farlig. Danmark spillede rigtig godt i starten af kampen.

I det 8. og 10. minut kom der store chancer til Danmark. I sidstnævnte fik Harder drevet bolden frem i et langt løb og sendt en afslutning afsted. Der var i det hele taget mange situationer i kampen hvor Harder fik drevet bolden godt fremad – hvilket også er en af hendes forcer – men det lykkedes ikke at få den rigtig gode afslutning eller at få spillet chancen større. Australiens backs gik ellers meget højt op, og det gav Danmark noget plads i omstillingerne.

Facit på de første ti minutter var tre gode omstillinger til danskerne. I det 17. minut sendte Harder en afslutning afsted, som dog gik direkte ind på den australske keeper.

I det 29. minut sendte Rikke Marie Madsen bolden bagud, og der var ikke nogen danskere til at samle op, hvilket resulterede i at Caitlin Foord modtog en dybdeaflevering i venstre side og hurtigt fik sendt den fladt ind bag Lene Christensen i det danske mål.

I det 32. minut var der hjørnespark til Danmark, og Simone Bøje forsøgte sig med et hovedstød, men bolden gik desværre et godt stykke over målet. Danmark havde en god boldbesiddelse men fik ikke rigtig udnyttet den. Omstillingerne var Australiens farligste våben, og især Foord var virkelig farlig.

Anden halvleg

Danmark havde stadig meget tid med bolden, men selvom Katrine Kühl var tæt på en god chance i det 55. minut, så blev det ikke rigtigt farligt. I det 56. minut kom Harder med en afslutning, men der var ikke power nok i den. I det 62. minut skiftede den danske landstræner Lars Søndergaard to offensive kræfter ind: Rikke Sevecke og Rikke Marie Madsen blev erstattet af Signe Bruun og Mille Gejl. Efter 64 minutter kom der en stor chance til Australien, hvor Foord fik plads i en omstilling, men Lene Christensen reddede heldigvis sikkert. I det 65. minut fik Janni Thomsen et gult kort, da hun begik frispark mod Foord på et farligt sted.

De australske spillere var meget skarpe og fik især iscenesat målscoreren Foord, og de danske spillere havde ikke samme kvalitet på bolden som i første halvleg. I det 71. minut lykkedes det da også australierne at kombinere sig ind i det danske felt, hvor Hayley Raso fik afsluttet og sendt bolden ind i det danske mål. 2-0 til Australien.

Et minut efter blev Kathrine Kühl skiftet ud med Josefine Hasbo. Muligheden for et dansk avancement til kvartfinalen syntes lige pludselig meget langt væk. Danmark kæmpede for det, men den samlede vurdering må være, at det vil være mest rigtigt at sige, at Australien var tættere på at score flere mål end Danmark var på at udligne – eller blot reducere. I det hele taget blev opspillet simpelthen for hektisk i anden halvleg, boldene blev for lange og der var ikke rigtig tålmodighed til at få bygget op til nogle gode situationer.

I det 79. minut kom den australske superstjerne Sam Kerr på banen til sine første minutter ved denne VM-slutrunde, da hun har været skadet, og hjemmebanepublikummet jublede som var der scoret endnu et mål. Det er publikumsfavoritten Sam Kerrs fjerde VM-slutrunde. Kort efter var der også indskiftninger hos danskerne. Sanne Troelsgaard og Emma Snerle kom ind, mens Amalie Vangsgaard og Karen Holmgaard gik ud. Der blev lagt 5 minutter til, og Danmark gik frem med alt hvad de havde, men de blev ikke for alvor farlige.

2-0 til Australien blev altså kampens slutresultat. Danmark er ude af VM, og Australien er videre til kvartfinalen, hvor de skal spille mod enten Frankrig eller Marokko, som spiller mod hinanden tirsdag.

Australien – Danmark, 2-0 (1-0)

’29 1-0 Caitlin Foord
’71 2-0 Hayley Raso