Spanien fik en komfortabel sejr over Costa Rica med 3-0 i gruppe C. En storspillende keeper i form af Costa Ricas Daniela Solera forhindrede Spanien i at score endnu flere mål i den første VM-kamp, hvor Spanien havde 46 (!) målchancer og 11 skud på målet.

Fredag formiddag spillede forhåndsfavoritterne til VM-guldet, Spanien, mod en af VM’s mindre nationer, Costa Rica. Spanien var absolutte favoritter og begyndte som forventet kampen med høj boldbesiddelse. Det varede cirka 20 minutter inden der blev scoret for første gang, da Esther Gonzalez sendte en hård bold langs kanten af straffesparksfeltet, som en costaricansk centerforsvarer uheldigt fik styret ind i eget mål. Lige efter 1-0 målet blev det til 2-0 for Spanien, da Barcelona-angriberen Aitana Bonmati nemt scorede til 2-0 med venstre fod.

Efter de 2-0 fik Spanien ramt ketchupeffekten bare tre-fire minutter senere, da Real Madrid-angriberen Esther Gonzalez holdt sig fremme på måltyvsmanér og flugtede den ind til 3-0 for spanierne. Tre mål på seks minutter og allerede der var kampen næsten slut. I det 35. minut fik Jennifer Hermoso chancen for at score mål på straffe, men Costa Ricas keeper Daniela Solera holdt hovedet koldt og gik den rigtige vej og reddede straffesparket.

Spanien var overlegen spilmæssigt og målmæssigt i den første halvleg efter tre hurtige mål, hvilket gav en tryg føring ved pausen. Costa Ricas keeper lukkede tre mål ind i første halvleg men afværgede også et straffespark og et par rigtigt farlige skud i første halvleg. I den anden halvleg fortsatte Solera med at spille godt især da Spanien pressede på for at udbygge føringen. Solera lavede fire-fem rigtig gode redninger som forhindrede Spanien i at få flere mål.

Regnen øsede virkelig ned i Wellington i slutningen af kampen og de spilførende spaniere fik lidt modstand fra vejrguderne. For Costa Ricas vedkommende handlede det mest om at begrænse spaniernes tremålsføring, og de fandt ikke mange muligheder, selvom de var lidt mere fremme i forsvaret. Spanien havde over 40 (!) målchancer og elleve skud på mål, men hvor Daniela Solera i det costaricanske mål altså havde meget succes i anden halvleg.

Spanien spillede bold hele kampen og skabte de fleste farlige målchancer, men fik ”kun” 3-0 med sig fra den første kamp. Daniela Solera forhindrede Spanien i at vinde med betydeligt mere og fortjener ros for dette. For Spaniens vedkommende venter Zambia i næste omgang, mens Costa Rica spiller mod Japan. Disse kampe spilles d. 26. juli. Netop Zambia og Japan spiller mod hinanden i morgen (lørdag) i gruppe C.

Spanien – Costa Rica, 3-0 (3-0)

’21 1-0 Selvmål
’23 2-0 Aitana Bonmati
’27 3-0 Esther Gonzalez


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth