Schweiz og Norge spillede uafgjort (0-0) i gruppe A efter en tæt kamp. Norge har stadig ikke scoret nogen mål til kvindernes VM i 2023.

Tirsdag formiddag stod Norge over for en vigtig kamp mod Schweiz i gruppe A, hvor de norske kvinder gerne ville tage revanche efter nederlaget i åbningskampen mod New Zealand i sidste uge. Norge kom til kampen uden superstjernen Ada Hegerberg, som faldt fra bare få minutter inden kampstart efter en forstrækning i løb inden kampens start.

Begge hold kom stærkt ud og viste, at det var to hold med sammenlignelige kvaliteter både i front og bagerst på banen. Norge var i store træk det hold som skabte flest chancer, men Schweiz skabte de allerfarligste chancer i anden halvleg. Efter 90 spillede minutter plus tillægstid var der heller ikke noget mål der kunne skille holdene ad.

Schweiz tog et vigtigt point og er nu alene i front i tabellen med fire point, og holdet har dermed fået et godt udgangspunkt for at spille ottendedelsfinale. Ét point til Norge var også godt, da New Zealand tabte om morgenen, dette giver Norge et helt okay udgangspunkt inden den sidste runde mod Filippinerne. For Schweiz’ vedkommende venter værtsnationen i sidste runde.

Tabellen i Gruppe A (efter to runder)

(målforskel)

  1. Schweiz, 4p (+2)
  2. New Zealand, 3p (+-0)
  3. Filippinerne, 3p (-1)
  4. Norge, 1p (-1)

Resterende kampprogram i Gruppe A

  • Søndag d. 30. juli kl. 09:00 Schweiz – New Zealand (Forsyth Barr Stadium)
  • Søndag d. 30. juli kl. 09:00 Norge – Filippinerne (Eden Park)