Colombia og Marokko skal spille ottendedelsfinale ved kvindernes fodbold-VM i 2023, hvilket betyder, at Tyskland er ude af VM allerede efter gruppespillet for første gang i nationens historie. Det sker efter at Tyskland kun fik 1-1 mod Sydkorea, mens Marokko vandt over Colombia.

Den sidste gruppe, Gruppe H, skulle afgøres torsdag, da Colombia, Tyskland, Marokko og Sydkorea spillede om to pladser i ottendedelsfinalerne. Øverst lå Colombia (med seks point) og Tyskland (med tre point), og sidstnævntes målforskel var markant bedre end Marokkos. Men der var også point på spil, da Marokko spillede mod Colombia, og Tyskland skulle spille mod Sydkorea.

Tyskland – Sydkorea, 1-1 (1-1)

’6 0-1 Cho So-hyun
’42 1-1 Alexandra Popp

På trods af Sydkoreas nul point i gruppen er de en af Asiens bedste nationer, og det viste de tidligt. Først var Sydkorea tæt på at tage føringen efter blot fire minutter med et skud der endte med at ramme stolpen, og blot et par minutter senere blev det 0-1 til sydkoreanerne, da Cho So-hyun trillede bolden ind. På dette tidspunkt var Tyskland ude af ottendedelsfinalen, da et point ville være nok for Marokko mod Colombia.

Sydkorea imponerede i kampen i den første halve time. Så begyndte Tyskland at bide lidt fra sig i angrebsspillet, hvilket til sidst bar frugt, da verdens måske bedste header, Alexandra Popp, nåede højest op i straffesparksfeltet og udlignede på hovedstød til 1-1.

Ved pausen var stillingen 1-1, og begge hold havde et point hver, men det var ikke nok til at nå ottendedelsfinalen, da Marokko på samme tidspunkt førte over Colombia, hvilket betød, at Colombia og Marokko havde seks point ved pausen mod Tysklands fire point og Sydkoreas ene.

Ti minutter inde i anden halvleg fik Tyskland en bold i mål ved anfører Alexandra Popp. Men den tyske måldronning var offside, før hun tvang bolden ind, og kampen stod stadig 1-1. Et par minutter senere sendte Popp et hårdt hovedstød på overliggeren, og Tyskland begyndte at komme tættere på at tage føringen.

Tyskerne spillede mere og mere desperat for at sende længere bolde mod topduoen oppe foran i form af førnævnte Popp og Lea Schüller. Anfører Popp havde endnu en farlig chance, men hovedstødet endte midt på målmanden, og Alexandra Popp var frustreret over, at bolden ikke ville gå ind. Sydkorea spillede ret stærkt fra det 60. minut og frem, og Tyskland blev ved med at presse på for et føringsmål for at undgå at skulle være afhængige af et godt resultat i kampen mellem Colombia og Marokko, der blev spillet samtidig.

Jo længere tid der gik af kampen, jo mere nærmede Tyskland sig en stor fiasko. Marokko førte stadig mod Colombia, og Tyskland havde brug for et mål, men tiden var ved at løbe ud. Den tyske holdmaskine havde dog ni minutters tillægstid til at finde et føringsmål.

I den forlængede spilletid var der flere skadesafbrydelser, da et frustreret Tyskland spillede dårligt mod Sydkorea, som var ivrige efter at forstærke situationerne og minimere tiden yderligere for Tyskland ved at blive liggende på banen og få deres første point ved dette VM. På et tidspunkt fik Tyskland et velfortjent gult kort, da Marina Hegering sparkede Kang Chae-Rim i ansigtet med et højt spark, hvilket tvang sidstnævnte til at forlade kampen.

Sydney Lohmann havde de bedste chancer i overtiden med to langskud for Tyskland. Men tættere på kom Tyskland ikke. Sydkoreas forsvar fungerede perfekt i slutningen af anden halvleg, og giganten Tyskland var ude af VM i 2023. Det skyldes, at Marokko samtidig vandt mod Colombia, hvilket betyder, at Marokko og Colombia skal spille i ottendedelsfinalen ved kvindernes fodbold-VM i 2023.

Marokko – Colombia, 1-0 (1-0)

’45+4 1-0 Anissa Lahmari

Det var en ret lige kamp mellem Marokko og Colombia i første halvleg, hvor begge hold skabte nogenlunde lige mange målchancer, men hvor Marokko havde flest skud på mål. Colombia var dog det førende hold med hensyn til boldbesiddelse, mens Marokko lurede lidt i deres kontraangreb. Så længe kampen var uafgjort, mens Tyskland samtidig var bagud mod Sydkorea, var både Colombia og Marokko i ottendedelsfinalen.

Colombia havde en stor chance for at tage føringen inden pausen, men i stedet endte de med en kold spand vand. Marokko fik en sen føring i første halvleg efter at have fået et straffespark. Straffesparket blev brændt af Ghizlane Chebbak, men på returen var en marokkaner først på bolden, før den nåede Anissa Lahmari, som kunne gøre det til 1-0 for Marokko i halvlegens sidste spark.

Da stillingen i kampen mellem Tyskland og Sydkorea var uafgjort (1-1) ved pausen, var Marokko med sin føring foran begge nationer i tabellen og det placerede dem på andenpladsen efter Colombia, hvilket betød, at både Colombia og Marokko ved pausen ville gå videre til ottendedelsfinalen.

Det fortsatte med at være en begivenhedsrig anden halvleg med et par chancer på begge sider, men hvor Colombia stadig fik lov til at have bolden det meste af tiden. Linda Caicedo havde en stor mulighed for at udligne for Colombia efter 73 minutter, men hun måtte se sit skud blive reddet på tæt hold af Marokkos keeper.

Selv om Colombia stort set allerede havde sikret sig gruppesejren, var de opsatte på at score mod Marokko, og sydamerikanerne skabte mange gode chancer, mens Marokko forsvarede sig desperat, selv om de indimellem havde nogle gode chancer på kontraangreb.

Der blev spillet ni minutters tillægstid i kampen, hvor Marokko arbejdede hårdt for at blive den første VM-debutant der gik videre til ottendedelsfinalen. Marokko holdt da også stand i deres kamp og besejrede succesnationen Colombia med 1-0. For Marokko var der nu kun tilbage at vente på Tysklands resultat mod Sydkorea.

Efter et par minutter på mobilskærmene kunne et vildt jublende Marokko konstatere, at Tyskland og Sydkorea havde spillet uafgjort, hvilket betød, at marokkanerne kunne overhale Tyskland i den samlede stilling. Marokko og Colombia er dermed videre til ottendedelsfinalerne ved kvindernes VM.

Marokko skal nu møde Frankrig i deres ottendedelsfinale som følge af deres andenplads, mens Colombia skal spille mod Jamaica.

Endelig stilling gruppe H:
1. Colombia, 6 p (+2)
2. Marokko, 6 p (-4)
3. Tyskland, 4 p (+5)
4. Sydkorea, 1 p (-3)

Ottendedelsfinalerne fra gruppe H

Frankrig – Marokko
Colombia – Jamaica