Japan er klar til kvartfinalen ved kvindernes fodbold-VM i 2023, og Norge er ude. To mål i anden halvleg afgjorde kampen for Japan, som nu møder Sverige eller USA i kvartfinalen.

Norge og Japan spillede mod hinanden i den anden ottendedelsfinale lørdag i et opgør, hvor Japan var favoritter efter deres fremragende præstation i gruppespillet. Japan tog også føringen efter 15 minutter efter et uheldigt selvmål, hvor VM’s hidtidige topscorer, Hinata Miyazawa, fyrede et skud af, som Ingrid Syrstad Engen styrede i eget mål.

Norge fik dog hurtigt udlignet i kampens 20. minut, da Guro Reiten nåede højest på et indlæg fra Vilde Bøe Risa og hurtigt fik udlignet. Japan var ellers ret dominerende i første halvleg og satte til tider Norge under et stort pres. Tidligt i anden halvleg skulle det få en effekt, da førnævnte Bøe Risa var alt for sløset i eget straffesparksfelt, da hun, efter at Japan havde presset mange norske forsvarsspillere i straffesparksfeltet, spillede bolden lige for fødderne af Risa Shimizu, som nemt kunne skyde bolden ind til 2-1 for Japan.

Norge fik gang i noget angrebsspil efter den japanske føring, men generelt var det Japan, der havde mest boldbesiddelse for at skabe træthed hos de norske spillere, men uden nogen farlige målchancer. Men så begyndte Norge at finde deres vej og begyndte at presse, da de foretog nogle udskiftninger, og mod slutningen af anden halvleg kom der nogle lange bolde og noget pres for Norge.

Men Japan, som trives med kontraangreb, fik scoret til 3-1 med ti minutter tilbage af den ordinære spilletid. Måldronningen Hinata Miyazawa var hurtig til at undgå en offsidefælde, og hun scorede derefter Japans tredje mål i kampen. Miyazawa er nu med afstand den der har scoret flest mål til VM.

Norge var aldrig i nærheden af at indhente Japan, selv om de havde en stor mulighed i kampens sidste minutter, da bolden dansede på stregen. Japanerne kontrollerede begivenhederne gennem hele kampen på trods af den norske udligning i starten af første halvleg. Japan vandt fortjent ottendedelsfinalen med slutresultatet 3-1 og går nu videre til kvartfinalen, hvor de skal spille mod vinderen af ottendedelsfinalen mellem Sverige eller USA. Den kamp spilles i morgen (søndag) kl. 11:00.

Og mens Japan nu skal spille mod Sverige eller USA i kvartfinalen i næste uge må Norge forlade Oceanien uden en medalje.

Japan – Norge, 3-1 (1-1)

’15 1-0 Selvmål
’20 1-1 Guro Reiten
’50 2-1 Risa Shimizu
’81 3-1 Hinata Miyazawa

 


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth