Holland skal spille VM-kvartfinale mod Spanien efter en 2-0 sejr over Sydafrika med mål af Jill Roord og Lineth Beerensteyn.

Natten til søndag spillede Holland og Sydafrika den tredje ottendedelsfinale i kvindernes fodbold-VM 2023. Hollænderne gik ind til kampen som favoritter og fik den bedste start. Bare ni minutter inde i ottendedelsfinalen kunne Jill Roord sende bolden i mål med et hovedstød til stillingen 1-0 fra tæt hold efter et hjørnespark. Det var midtbanespillerens fjerde mål ved VM indtil videre.

Selvom Holland havde bolden mest, skabte Sydafrika mindst lige så mange farlige målchancer i første halvleg, hvor især anfører Thembi Kgatlana var fremme to gange, men det lykkedes den hollandske målvogter Daphne van Domselaar at strække sig og vise sin mesterskabsform.

I anden halvleg tog det kun ti minutter for Holland at få bolden i nettet, men efter VAR-gennemgang blev den tidligere guldmedaljevinder Lieke Martens dømt offside, og målet blev underkendt. Scoringen til 2-0 skulle dog komme på en uheldig måde et kvarter senere. Juventus-angriberen Lineth Beerensteyn flåede det sydafrikanske forsvar fra hinanden med et fint løb, før hun sendte et halvhjertet skud mod mål, som den sydafrikanske målmand så ud til nemt at kunne samle op. Men målmand Kaylin Swart fik i stedet bolden til at gå ind efter en fejlbedømmelse, og så stod det 2-0 til Holland.

Uheldigt for Sydafrika i denne situation, da de bestemt var med og bidrog til en kamp med mange målchancer. Den tidligere Djurgårdsspiller Linda Motlhalo havde en chance tæt på det hollandske mål, men måtte se sit farlige skud reddet af Hollands Daphne van Domselaar. Sydafrika kom aldrig tættere på og er ude af VM i 2023.

Holland er det tredje hold, der er nået til kvartfinalen, hvor de nu skal møde Spanien i VM-kvartfinalen. Kampen spilles fredag den 11. august med kickoff kl. 03.00.

Holland – Sydafrika, 2-0 (1-0)

’9 1-0 Jill Roord
’68 2-0 Lineth Beerensteyn


Wolverhampton Wanderers - AFC Bournemouth