Brasilien er ude af kvindernes VM i 2023 efter 0-0 mod Jamaica, som sikrede sig andenpladsen i gruppe F efter en heroisk præstation. Frankrig vandt deres kamp mod Panama og er vindere af gruppe F.

Gruppe F blev afgjort onsdag, hvor Frankrig, Jamaica og Brasilien kæmpede om to pladser i ottendedelsfinalerne ved kvindernes fodbold-VM i 2023. Frankrig og Panama spillede i Sydney, og Jamaica og Brasilien tørnede sammen i Melbourne.

Frankrig fik først en kold dukkert, da Panamas Marta Cox sendte et perfekt frispark ind efter bare to minutter. Men derefter kom franskmændene ind i kampen, og efter en halv time havde de helt forventeligt vendt det til en 2-1-føring.

I Melbourne var det Brasilien, der startede bedst med bolden, men brasilianerne havde også det dårligste udgangspunkt i kampen, hvor de skulle vinde, i modsætning til Jamaica, der kunne nøjes med uafgjort. Første halvleg indeholdt ikke mange målchancer og var ret begivenhedsløs.

I Sydney øgede Frankrig føringen til 3-1 og 4-1 inden pausen, og efter 45 minutters spil i de to kampe var Frankrig den oplagte gruppevinder med syv point, mens Jamaica på det tidspunkt (0-0 mod Brasilien) var i ottendedelsfinalen med fem point.

I anden halvleg kom Frankrig foran 5-1 ved hattrick-scoreren Kadidiatou Diani, og kampen blev fuldstændig lukket ned, selvom Panama reducerede lidt senere. Der var mere fokus på Jamaica og Brasilien, hvor sidstnævnte så stressede ud i det første kvarter. Den uafgjorte stilling gjorde selvfølgelig Brasilien ivrig efter at score et mål, mens Jamaica ønskede at forsvare 0-0, et resultat, der selvfølgelig var skrøbeligt.

Med lidt over 20 minutter tilbage af kampen begyndte Brasilien at presse mere og mere, og Jamaica begyndte virkelig at svare igen med lange clearinger og mere destruktivt spil. Brasiliens landstræner Pia Sundhage skiftede verdens bedste spiller gennem tiderne, Marta, ud efter 80 minutter og bragte ny energi ind i front. Nervøsiteten hos de mange brasilianske fans på tribunerne var til at tage og føle på, da Brasilien jagtede et mål, men ikke formåede at skabe nogen reel trussel mod et jamaicansk hold der stod langt tilbage.

Brasilien havde kun fire minutters tillægstid efter en tæt kamp, og uret tikkede mod en brasiliansk fiasko. En sidste chance kom efter et hjørnespark, men Debinha fik aldrig hårdheden i nikket. Brasilien kunne simpelthen ikke få et mål mod et hårdtarbejdende Jamaica. Det betyder, at Brasilien er ude af kvindernes VM i 2023. Jamaicas ene point efter 0-0-resultat betyder, at de er klar til slutspillet i deres første verdensmesterskab for kvinder nogensinde. Brasilien er derimod ude af VM for tredje gang i nationens historie på kvindesiden.

Frankrig vandt over Panama med 6-3 efter to reduceringer fra Panama. Det betyder, at Frankrig vinder gruppe F og nu skal møde nummer to fra gruppe H i ottendedelsfinalen på tirsdag. Jamaica skal møde vinderne af gruppe H samme dag.

En af verdens bedste kvindelige fodboldspillere gennem tiderne, Marta, spillede sandsynligvis sin allersidste VM-kamp i karrieren.

Brasilien – Jamaica, 0-0 (0-0)

Frankrig – Panama, 6-3 (4-1)

’2 0-1 Marta Cox
’21 1-1 Maelle Lakrar
’28 2-1 Kadidiatou Diani
’37 3-1 Kadidiatou Diani (straffe)
’45+5 4-1 Lea Le Garrec
’51 5-1 Kadidiatou Diani (straffe)
’64 5-2 Yomira Pinzon
’87 5-3 Lineth Cedeno
’90+10 6-3 Vicki Becho

Endelig stilling gruppe F

  1. Frankrig, 7 p
  2. Jamaica, 5 p
  3. Brasilien, 4 p
  4. Panama, 0 p