England er videre til ottendedelsfinalen i kvindernes fodbold-VM 2023 som gruppevinder efter en overbevisende 6-1 sejr over Kina. Danmark er nummer to i gruppen. England spiller mod Nigeria i ottendedelsfinalen, mens Danmark skal spille mod værtsnationen Australien.

Gruppe D var en af de grupper hvor samtlige fire hold havde en chance for at gå videre til ottendedelsfinalen. England skulle spille mod Kina og havde de bedste chancer for at gå videre og desuden opnå gruppesejren, da de inden kampen havde seks point, mens Danmark og Kina havde tre point med samme målforskel og lige mange scorede mål (men Danmark var foran på indbyrdes kampe). Haiti havde det dårligste udgangspunkt inden kampen med nul point, hvilket betød at de skulle vinde mod Danmark, mens England vandt over Kina og at Haiti desuden skulle forbi både Danmark og Kina i målforskel.

England – Kina, 6-1 (3-0)

’4 1-0 Alessia Russo
’26 2-0 Lauren Hemp
’41 3-0 Lauren James
’57 3-1 Wang Shuang (straffe)
’65 4-1 Lauren James
’77 5-1 Chloe Kelly
’84 6-1 Rachel Daly

England fik en super god start mod Kina, da Alessia Russo scorede til 1-0 efter bare fire minutter efter et fint skud udefra, et mål, der henviste Kina til den nederste halvdel af tabellen, og hvis resultatet stod ved magt, ville et kryds være nok for Danmark i deres kamp.

England øgede senere føringen yderligere to gange i første halvleg og sikrede sig stort set gruppesejren allerede der med mål af Lauren Hemp og Lauren James. Før pausen så Lauren James ud til at udbygge føringen til 4-0, men målet blev annulleret efter en VAR-gennemgang.

Ved pausen var Kina langt fra ottendedelsfinalen, da Danmark samtidig førte over Haiti. England var på den anden side næsten sikre på at blive gruppevindere ved pausen, og følelsen var, at de roligt kunne begynde at sætte nogle nye kræfter på banen. I anden halvleg fik Kina dog reduceret efter ti minutter, da Wang Shuang reducerede på et straffespark.

Til sidst scorede Lauren James dog sit andet mål i kampen og sit tredje i slutrunden, da hun gjorde det til 4-1 efter 65 minutter. Kort efter foretog Sarina Wiegmann tre udskiftninger af nogle af sine nøglespillere, uden tvivl for at hvile dem i de sidste minutter og til den kommende ottendedelsfinale.

England holdt stand gennem hele kampen og stod stærkt, da det gjaldt allermest. Chloe Kelly gjorde det til 5-1 med 15 minutter tilbage, og Rachel Daly kunne senere gøre det til slutresultatet 6-1. Europamestrene er nu videre til ottendedelsfinalerne som vindere af gruppe D.

Efter de to kampe står det nu klart, at England og Danmark er videre til ottendedelsfinalerne. Gruppevinderen England møder nummer to fra gruppe D, Nigeria, i deres ottendedelsfinale mandag den 7. august, mens gruppetoeren Danmark møder Australien samme morgen. Kina og Haiti kommer ikke til at spille igen ved dette VM.

 

Endelig stilling gruppe D

  1. England, 9 p (til ottendedelsfinalen)
  2. Danmark, 6 p (til ottendedelsfinalen)
  3. Kina, 3 p
  4. Haiti, 0 p