England er klar til VM-kvartfinalen mod Colombia eller Jamaica. Det sker, efter at England blev tvunget ud i en straffesparkskonkurrence mod Nigeria efter en målløs kamp der havde varet 120 minutter. Chloe Kelly og keeper Mary Earps afgjorde straffesparkskonkurrencen for England.

Mandag morgen gik europamestrene England ind til VM-ottendedelsfinalen mod den afrikanske topnation Nigeria, en kamp, hvor England var storfavoritter, men mod et hårdtarbejdende og dygtigt kontraspillende Nigeria.

Første halvleg var ikke særlig begivenhedsrig for nogen af holdene. England holdt en del på bolden, men uden at skabe specielt mange chancer mod Nigerias keeper Chiamaka Nnadozie. Midt i første halvleg så det dog ud til, at England ville få tilkendt et straffespark, da dommeren fra Honduras pegede på pletten, efter at Rachel Daly var blevet nedlagt i straffesparksfeltet. Men efter en nærmere VAR-granskning og en temmelig vanskelig situation tog dommeren en stor beslutning, da hun annullerede det engelske straffespark, da Daly bestemt så ud til at smide sig lidt for let i situationen.

Første halvleg var målløs, og der var ikke meget at berette. I anden halvleg skabte England nogle chancer tidligt i halvlegen, og de fortsatte med at kontrollere begivenhederne. Nigeria droppede deres store stjerne, Asisat Oshoala, fra startopstillingen, så Barcelona-spilleren kunne komme ind med friske ben i den sidste halve time. Et træk som Nigerias træner Randy Waldrum også foretog i gruppespillet.

Der var nerver på i slutningen af kampen, da England havde skabt den bedste chance på et hovedstød fra Alessia Russo, men kampen forblev 0-0 indtil det sidste kvarter af kampen. Med lidt over seks minutter tilbage af den ordinære spilletid blev England ramt af et meget hårdt slag, da den engelske topscorer i slutrunden indtil videre, Lauren James, stemplede en nigeriansk spiller, som lå ned. Efter VAR-gennemgang besluttede den honduranske dommer, at James havde gjort det med vilje, og Chelsea-stjernen fik direkte rødt kort, så England måtte spille kampen færdig med en spiller mindre på banen.

Efter 90 minutters spil i ottendedelsfinalen var kampen målløs, og England kunne ikke leve op til deres favoritværdighed, og det sene røde kort til England gav holdet lidt af et chok, da de gik ind til 30 minutters forlænget spilletid.

Den forlængede spilletid

Nigeria havde den første farlige mulighed i den forlængede spilletid, da Michelle Alozie fyrede et alt for tamt skud forbi mål på trods af en stor mulighed til Nigeria. Nigeria brugte deres momentum efter Lauren James’ røde kort og satte en masse spillere i offensiven, mens England så ud til at fokusere på forsvarsspillet og at bringe kampen til straffespark.

Den forlængede spilletid forblev målløs uden særligt farlige målchancer bortset fra et par nigerianske. Men begge hold, især England, var nok ret glade for at skulle ud i straffesparkskonkurrence.

Straffesparkskonkurrencen

England startede straffesparkskonkurrencen med Georgia Stanway, som tog det første straffespark. Bayern München-spilleren skød ved siden af, og Nigerias Nnadozie gik også i den rigtige retning. Nigeria sendte Desire Oparanozie frem, som også skød ved siden af på samme måde, og Mary Earps kastede sig også i den rigtige retning. England scorede på deres andet straffespark ved Bethany England, og Nigeria blev sat under pres. Michelle Alozie, som brændte den bedste chance i den forlængede spilletid, brændte også sit straffespark ved at skyde højt over.

Da Rachel Daly scorede på Englands tredje straffespark, havde europamestrene en fordel allerede i tredje runde. Rasheedat Ajibade scorede dog for Nigeria i tredje runde og gav i det mindste nationen håb om, at en engelsk afbrænder ville udligne. Men Alex Greenwood omsatte Englands fjerde straffespark meget sikkert, og presset var helt sikkert tilbage på Nigeria, da Christy Ucheibe skulle tage det fjerde straffespark, men hun scorede sikkert.

Med det første straffespark i femte straffesparksomgang havde Chloe Kelly chancen for at sende England i VM-kvartfinalen. Og Manchester City-spilleren hamrede ganske enkelt afgørelsen ind for englænderne. England skal nu spille kvartfinale ved VM på lørdag mod Colombia eller Jamaica.

Straffesparkene:
ENG: Georgia Stanway – Intet mål
NIG: Desire Oparanozie – Intet mål
ENG: Beth England – Mål
NIG: Michelle Alozie – Intet mål
ENG: Rachel Daly – Mål
NIG: Raheedat Ajibade – Mål
ENG: Alex Greenwood – Mål
NIG: Christy Ucheibe – Mål
ENG: Chloe Kelly – Mål

England – Nigeria, 1-0 efter straffe (0-0)