Allerede to minutter inde i kampen kom der en god mulighed til Danmark og kort efter, efter et dansk hjørnespark kunne Danmark kortvarigt glæde sig over et mål af Simone Boye, men efter langvarig VAR-granskning blev det annulleret for offside.

Danmark fik i det hele taget en god start på kampen, spillerne fik lagt pres på Haiti og sat tempoet i spillet. Haiti har generelt haft svært ved at forsvare sig i eget felt i slutrunden, og det var også tilfældet i denne kamp. Men det var vigtigt ikke at undervurdere Haiti, selvom de har VM’s yngste trup. De spiller med en stor vilje, og deres stjerner Melchie Dumornay, Nérilia Mondésir og Batcheba Louis kan være farlige, og det blev da heller ikke nogen helt nem opgave for Danmark, som ellers var favorit til at vinde kampen.

Efter 20 minutter fik Danmark et straffespark efter hånd på bolden, og Pernille Harder scorede i venstre side efter et langsomt tilløb. Efter 26 minutter begyndte det at blive rigtigt farligt, Haiti fik to store chancer lige efter hinanden. 44 minutter inde i første halvleg sendte Harder bolden i mål, men hun var desværre klart offside. Og efter fem minutters tillægstid kunne danskerne gå til pausen med 1-0 føringen.

Anden halvleg var ind i mellem lidt for spændende set med danske briller. I starten af halvlegen var der lidt for mange fejl, og et kvarter inde i halvlegen styrede Haiti stort set hele spillet. I det 62. minut blev Signe Bruun og Mille Gejl skiftet ind i stedet for Rikke Marie Madsen og Nicoline Sørensen. I det 79. minut var der flere danske indskiftninger: Troelsgaard og Hasbo kom ind, mens Holmgaard og Kühl gik ud. Haiti kom med nogle farlige angreb, men i det 82. minut vendte kampbilledet, da Harder sendte bolden i mål. Målet blev annulleret efter VAR-gennemgang, da dommeren vurderede at Signe Bruun havde lavet frispark på målmanden inden Harder sendte bolden i mål. Efter den ordinære spilletid var stillingen altså stadig 1-0 til Danmark, og der blev lagt hele 11 minutter til. Harder blev udskiftet med Gevitz. Danmark spillede defensivt, mens tiden bare skulle gå, men i det 9. minut af tillægstiden viste den lange tillægstid sig at være en god ting for Danmark: Sanne Troelsgaard blev spillet fri i højre side og ventede til det helt rigtige øjeblik, hvor hun så scorede til 2-0. Ottendedelsfinalen var hjemme. Danmark skal spille mod værtsnationen Australien i Sydney foran 80.000 tilskuere mandag d. 7. august.

Haiti – Danmark, 0-2 (0-1)

’22 0-1 Pernille Harder
’90+10 0-2 Sanne Troelsgaard