De regerende europamestre England var forhåndsfavoritter i kampen mod Danmark, og englænderne satte sig også ret hurtigt på kampen. Men selvom danskerne var pressede, så var det engelske pres i starten ikke helt så voldsomt, som man kunne have frygtet.

Især engelske Rachel Daly fik for meget plads og blev spilfordeler. Det var også Daly der lavede indlægget til Lauren James, som efter seks minutter løftede bolden i mål. Efter det mål kom England virkelig i gang, og danskerne var pressede. Englænderne var mere opmærksomme på hinanden, og det danske hold skulle have mere tempo i deres boldbesiddelse for at komme ind i kampen.

Lige knap 20 minutter inde i kampen kom der tre engelske afslutninger på stribe. Keeper Lene Christensen har virkelig været på arbejde i dag. Men derefter skete der noget. Danskerne fik styr på deres omstillinger og fik sat nogle pasninger sammen og begyndte at vise, at de også kunne skabe chancer. 25 minutter inde i kampen fik danskerne erobret bolden efter en engelsk fejl på midtbanen, og Janni Thomsen fik sendt en afslutning afsted. I de følgende tre minutter kom det til yderligere to danske afslutninger.

I det 35. minut af kampen måtte Keira Walsh, det engelske balancepunkt, forlade banen på en båre efter en grim skade. Og selvom det ikke endte med at blive afspejlet i resultatet, som forblev 1-0 til England, så forsvandt der meget kvalitet i englændernes spil efter hendes exit.

Efter 40 minutter havde Pernille Harder en stor chance for at udligne, men hun fik ikke godt nok fat i bolden, men der var ingen tvivl om, at hun fik forskrækket englænderne lidt.

Anden halvleg startede uden indskiftninger fra nogen af holdene. Allerede efter halvandet minut af anden halvleg forsøgte engelske Lucy Bronze sig med en afslutning mod det danske mål, men hun fik løftet bolden over overliggeren.

Det engelske pres var periodevist ikke så voldsomt som i første halvleg, men som i åbningskampen mod Kina fik det danske landshold desværre ikke Pernille Harder tilstrækkeligt i spil. Danskerne fik ikke mange muligheder for at udnytte deres dygtighed når det kommer til dødbolde. Det første hjørnespark til Danmark kom i det 66. minut og blev clearet til indkast. Nogle minutter efter kom den første danske indskiftning i form af Amalie Vangsgaard, og det var en god beslutning at sætte hende på banen. I 86. minut var Vangsgaard (som scorede målet mod Kina) tæt på at udligne med et hovedstød, som desværre ramte stolpen. Så tæt på og så alligevel så langt fra det ene point vi godt kunne have brugt.

Men det der fra start virkede som om det kunne blive en meget svær kamp endte slet ikke så dårligt. Danskerne voksede ind i kampen og ser vi bort fra de 0 point, så var det positive, at Danmark endte med at spille stort set lige op mod europamestrene England, og det kan trods alt give lidt selvtillid frem mod den sidste gruppespilskamp.

Muligheden for at gå videre til ottendedelsfinalen lever stadig. Danskerne vandt åbningskampen over Kina, og historiebøgerne viser, at de to gange, hvor Danmark har vundet åbningskampen – i 1991 og 1995, der er vi gået videre fra gruppespillet. D. 1. august møder Danmark Haiti i den sidste gruppespilskamp.

England – Danmark, 1-0 (1-0)

’6 1-0 Lauren James