Der var høje forventninger til Danmark under denne VM slutrunde i Qatar. Dog skuffede det danske landshold. Danmark er ude af VM 2022 i Qatar allerede i gruppespillet, efter et nederlag til Australien.

Danmark var blandt de hold under dette VM, som mange forventede ville nå til knockout-fasen. Det blev dog til en meget skuffende slutrunde, da Danmark nu er ude af VM 2022 i Qatar, efter at have tabt 1-0 til Australien.

Det hele startede i den første kamp i gruppespillet – her blev det til uafgjort og ingen mål scorede i kampen mod Tunesien. Danmark havde det svært med at skabe chancer i kampen og det var ikke et optimalt resultat, da det var Frankrig som ventede næst på Danmark.

I kampen mod Frankrig var Danmarks præstation særdeles bedre. Danmark skabte nogle gode chancer, men i sidste ende, var det franske mandskab alt for gode. Kylian Mbappe scorede 2 mål i kampen, som endte med et 2-1 nederlag til Danmark.

Kampen mod Australien var altså afgørende. Danmark skulle vinde, hvis de skulle spille sig videre til ottendedelsfinalerne. Danmarks præstation var heller ikke særdeles god i denne kamp. Australian spillede stærkt defensivt og formåede at score et mål.

Dette betyder altså, at Danmark er ude af VM 2022 i Qatar. Det blev en skuffende slutrunde for Kasper Hjulmand, landstræneren, som formåede at overpræstere og nå semifinalen i EM 2021.

Gruppe D stilling

Placering Hold KS V U T MS MI MF Point Udfald
1 France (K) 3 2 0 0 6 2 4 6
Ottendedelsfinalerne
2 Australia (K) 3 1 0 1 2 4 −1 6
Ottendedelsfinalerne
3 Tunisien 3 1 1 1 1 2 0 4
4 Danmark 3 0 1 1 1 2 −2 1