Danmark tabte til Frankrig i deres andet opgør, i VM 2022 i Qatar. Det blev til to mål af Kylian Mbappe for Frankrig, mens Danmarks mål blev scoret af Andreas Christensen. Danmark har altså haft en skuffende start på deres VM 2022 kampagne, men det er stadigvæk muligt for Danmark at komme videre.

Danmark var ikke favoritter, til dagens kamp mod Frankrig. Selvom Danmark var egentligt godt med i store dele af kampen, var det til sidst forskellen på individuel kvalitet blandt de to trupper, der afgjorde kampen. Frankrig kom foran i kampen ved det 61. minut, da Kylian Mbappe scorede et velmønstret mål, indenfor feltet. Danmarks Andreas Christensen udlignede, efter et hjørnespark fra Christian Eriksen

Det gav håb til Danmark – og Jesper Lindstrøm havde lige efter målet endda en rigtig god chance, som blev reddet af Hugo Lloris. Til sidst blev det altså Kylian Mbappe der afgjorde kampen, med et mål fra et indlæg. Det blev altså dobbelt-mål fra et af verdens bedste spillere, som betyder, at Danmark nu skal vinde deres kamp mod Australian, for at spille videre i VM 2022 i Qatar.

Gruppe D stilling

Placering Hold KS V U T MS MI MF Point Udfald
1 France (K) 2 2 0 0 6 2 4 6
Ottendedelsfinalerne
2 Australia 2 1 0 1 2 4 −2 3
Ottendedelsfinalerne
3 Denmark 2 0 1 1 1 2 −1 1
4 Tunisia 2 0 1 1 0 1 −1 1

Danmarks næste kamp bliver mod Australien og det kræver altså, at Danmark vinder, hvis de skal videre til ottendedelsfinalerne. Frankrig er sikret en plads videre til ottendedelsfinalerne og som vinder af Gruppe D. Hvis Danmark formår at vinde deres kamp mod Australien, bliver det til en 2. plads i Gruppe D. Det betyder i så fald, at Danmark skal spille mod vinderen af Gruppe C, som på dette tidspunkt ser ud til bliver Polen, men som også kan blive Mexico, Saudi Arabien og Argentina.

Danmarks kampprogram til VM 2022

  • Onsdag den 30. november kl. 16:00 Australien-Danmark (Al Janoub Stadium)
  • Lørdag d. 3. december 2022 kl. 20:00 Vinderen gruppe C – Toeren gruppe D (Hvis Danmark ender på 2. pladsen)

Usbekistan U23 - Spanien U23
Max