På FIFA’s verdensrangliste er Danmark faldet en plads efter den seneste opgørelse, og det danske landshold må se sig overhalet af Japan.

Danmark kom et skridt nærmere EM i Tyskland efter to sejre i oktober måned, men det var ikke nok til at holde pladsen på FIFA’s verdensrangliste. Således er Danmark gået fra at ligge nummer 18 til nu at ligge nummer 19.

Japan overhaler Danmark på FIFA’s verdensrangliste

Det skyldtes at Japan i samme tidsperiode lykkedes med at slå Canada og Tunesien med henholdsvis 4-1 og 2-0 i testkampe. Danmark derimod slog Kasakhstan 3-1, mens det var lige ved at gå galt mod verdens dårligste fodboldnation fra San Marino. Miniputnationen ligger på den absolutte sidseplads på FIFA’s verdensrangliste, men på trods af det lykkedes det kun Danmark at få en snæver 2-1 sejr over verdens nummer 207.

Det har haft den konsekvens for Danmark, at Japan nu er gået forbi på ranglisten, der blandt andet tager modstanderens styrke og kampens resultat i betragtning.

Argentina topper fortsat FIFA’s verdensrangliste

FIFA’s verdensrangliste toppes stadig af verdensmestrene fra Argentina, der stadig er ubesejret siden de løftede trofæet i Qatar. Sølvvinderne fra Frankrig ligger lige bag Sydamerikanerne, inden Brasilien, England og Belgien udgør de sidste hold i top fem.

Den helt store taber i denne omgang blev Kroatien, der siden sidste opgørelse fra FIFA er faldet hele fire pladser. De er således at finde på 10. pladsen efter at have tabt til Wales og Tyrkiet.

Danmark får næste chance for at avancere på ranglisten i november, hvor de sidste Nations League-kampe skal spilles. Her møder Danmark Slovenien og Nordirland. Kampe der skal vindes, hvis Danmark skal gøre sig forhåbninger om at ende på førstepladsen i gruppen. Det vil ligeledes være godt for deres rangering på FIFA’s verdensrangliste.