Copa América Femenina, som er en stor international kvindefodboldturnering under CONMEBOL, afholdt sin niende udgave i 2022 og kårede det bedste hold på det sydamerikanske kontinent. Fra den 8. juli til den 30. juli 2022 var der i alt 22 dage afsat til denne konkurrence, som fandt sted i Colombia. Argentina, Brasilien (som forsvarende mestre af Copa América Femenina) og Colombia blev de tre bedste hold i konkurrencen og kvalificerede sig til FIFA VM i fodbold for kvinder i 2023 i Australien og New Zealand. Men hvem nåede frem til VM?

VM i fodbold for kvinder vil omfatte 32 hold, der kæmper om mesterskabet i 2023, hvilket øger antallet af hold, der deltager fra 24 til 32. De sydamerikanske kvindelandshold deltager i Copa América Femenina som deres kontinentale turnering. De tre bedste hold kvalificerer sig automatisk til verdensmesterskabet. Konkurrencen, som tidligere blev afholdt hvert fjerde år, vil nu blive afholdt hvert andet år fra og med den følgende udgave.

Argentina, Paraguay, Brasilien og Colombia gik videre til knockout-fasen i gruppespillet, og det var en meget intens turnering. Med en sejr på 3-1 over Paraguay sikrede Argentina sig tredjepladsen og en plads ved VM i kvindefodbold. Mens Brasilien besejrede turneringens værter (Colombia) med 1-0 og sikrede sig førstepladsen, og begge hold fik automatisk plads til VM for kvinder i 2023 og OL i Paris i 2024. Den brasilianske trup går ufortrødent frem i CONMEBOL Copa América Femenina 2022 efter at have vundet sit ottende mesterskab i konkurrencen i lørdags. Brasilien besejrede Colombia med 1-0 med 18 mål for og ingen imod. Den ubesejrede “Canarinha” tog dermed konkurrencens nye krone hjem.

De hold, der placerede sig som nummer fire og fem, vil gå videre til inter- konføderation slutspil, som skal udpege de sidste tre pladser til kvalifikationsturneringen til FIFA Women’s World Cup i 2023. Playoff-turneringen vil blive brugt af New Zealand som en øvelsesbegivenhed, inden landet bliver vært for VM for kvinder. Den finder sted fra den 18. til den 23. februar 2023 med ti hold fordelt på tre grupper, hvor vinderen af hver gruppe får en plads til VM for kvinder. En venskabskamp mellem New Zealand og et andet gæstelandshold og de konkurrerende hold vil finde sted som en del af turneringen.