Sideløbende med slutspillet i kvindernes Nations League, hvor Spanien og Tyskland kunne kvalificere sig til sommerens olympiske fodboldturnering i Frankrig, er det lykkedes yderligere to lande at sikre sig pladser til turneringen gennem den asiatiske OL-kvalifikation.

Fire nationer havde kvalificeret sig til den sidste kvalifikationsrunde, hvor play-off-kampe skulle afgøre, hvem der kvalificerede sig.

Lørdag kunne publikum på Milliy Stadium i Usbekistan nyde et opgør mellem hjemmenationens landshold og de australske kvinder. Kampen var længe målløs, men i det sidste kvarter lykkedes det Australien at få tre hurtige mål hvilket ændrede stillingen.

Samtidig tog Nordkorea imod Japan, dog ikke på sin egen hjemmebane. I stedet blev kampen afholdt på det store Prince Abdullah Al-Faisal Sports City-stadion i Saudi-Arabien, en målløs kamp, ​​der ifølge officielle tal kun havde 100 tilskuere på tribunen.

Fire dage senere var det tid til returopgørene, som Australien gik ind til med den største føring. Kampen i Melbourne bød på en mere levende atmosfære, da et publikum på 54.000 mennesker var kommet til Docklands Stadium. Allerede i det første minut kom australierne foran via et usbekisk selvmål. Herefter stod der Australien over alt. Kampen endte 10-0 og Australien kunne dermed nemt sikre sig sit tredje OL i træk.

Japans hjemmekamp tiltrak også et stort publikum i Tokyo, hvor Hana Takahashi åbnede scoringen for Japan, der endte med at vinde 2-1. Japans kvinder kan nu se frem til deres sjette OL, hvor de håber at nå længere end ved den sidste turnering, der blev afholdt på hjemmebane. Da endte det i et exit i kvartfinalen mod Sverige, hvilket må siges at være en svag indsats sammenlignet med holdets tidligere præstationer.