VM i kvindefodbold bliver snart afholdt i Australien og New Zealand og de sidste hold der skal med fra Europa, skal snart findes. Det danske kvindelandshold har allerede kvalificeret, da de vandt deres grupper, ved at vinde alle 8 kampe. Danmarks kvindelandshold scorede 40 mål og fik kun indkasseret 2 under kvalifikationsspillet og fik altså sikret sig en billet til VM, i suveræn stil. 

Playoff-kampe

Runde 1 (6. oktober)
Skotland vs Østrig
Wales vs Bosnien-Hercegovina
Portugal vs Belgien

Runde 2 (11. oktober)
Portugal / Belgien vs Island
Skotland / Østrig vs Irland
Schweiz vs Wales / Bosnien-Hercegovina

Udover Danmark, er der også en del andre hold som har kvalificeret sig. Værterne fra Australien og New Zealand er automatisk kvalificeret – udover de to værtslande, er der også 27 andre hold fra de 5 forskellige forbunde, der har sikret sig en plads til slutrunden. Derudover, er der stadig 5 hold der skal findes. To af disse hold kommer direkte fra de europæiske playoff kampe, mens den sidste playoff kamp i Europa, giver adgang til en interkontinental playoff kamp, der afgør hvem der kommer med.

Hvem har indtil videre kvalificeret sig til VM?

Værter: 2 (Australien, New Zealand)
AFC: 5 (Kina, Japan, Filippinerne, Sydkorea, Vietnam)
CAF: 4 (Marokko, Nigeria, Sydafrika, Zambia)
CONCACAF: 4 (Canada, Costa Rica, Jamaica, USA)
CONMEBOL: 3 (Argentina, Brasilien, Colombia)
UEFA: 11 (Danmark, England, Frankrig, Tyskland, Italien, Holland, Norge, Spanien, Sverige, 2 play-off vindere der stadig skal findes)

Slutspil mellem forbund: 3 hold der stadig skal findes

Lodtrækningen til VM gruppespillet vil foregå den 22. Oktober 2022 i Auckland, New Zealand. Selvom alle deltagere ikke er fundet til den dato, vil lodtrækningen stadig give et godt billede af, hvem der skal mødes. Til lodtrækningen vil de 32 hold blive fordelt i fire puljer baseret på FIFAs verdensrangliste for kvindefodbold. Landene vil blive trukket ind i otte grupper af fire hold, hvori værterne fra New Zealand og Australien automatisk placeres i Gruppe A1 og B1.