Argentina var rundens helt store vinder, mens Brasilien måtte sande en katastrofal omgang med en alvorlig skade til deres superstjerne samt et nederlag.

I Sydamerika er de allerede i fuld gang med VM-kvalifikationen, og i oktober måned skulle tredje og fjerde spillerunde spilles. Her skulle der vise sig at komme masser af drama og overraskelser.

Specielt de argentinske verdensmestre viste sig fra sin bedste side med to sejre, og Albiceleste forøgede dermed sit forspring i toppen af tabellen. Kampen mod Peru var en ren opvisning, hvor argentinerne spillede frit med en sprudlende Messi. Med to må afgjorde han kampen, og med fem point ned til forfølgerne på andenpladsen, begynder det allerede at se særdeles godt ud for Argentinas VM-chancer. Ikke nok med det så har de også vundet alle fire kvalifikationskampe uden at indkassere et mål.

Imponerende er det også at Messi af en alder af 36 år stadig ligger øverst på topscorerlisten. Dog deler han den med Uruguays Nicolás de la Cruz, der ligesom Messi har scoret tre mål i VM-kvalen indtil videre.

Det er altså gode tider i Argentina.

Kaos i Brasilien

Omvendt står det til på det brasilianske landshold, der mildest talt løb ind i noget der ligner det værst tænkelige scenarie. Det var sørgelige scener, der løb hen over skærmen, da Brasilien tabte 2-0 til Uruguay. Ikke nok med at de mistede terræn i kampen om VM-pladserne, så mistede de også deres absolutte superstjerne, Neymar, til en meget alvorlig knæskade. Han fik således revet korsbåndet over, da han landede akavet på knæet efter en duel med Nicolás de la Cruz, og blev båret fra banen i tårer. Det så alvorligt ud, og lægeundersøgelsen har siden vist at han skal opereres og sandsynligvis kommer til at side ude i noget der ligner ni til 12 måneder. Katastrofalt for Brasilien og 31-årige Neymar, der altså kan se frem til en lang pause.

Foruden nederlaget til Uruguay lykkedes det dem også kun at få et uafgjort resultat mod Venezuela, og dermed ligger Selecao pt på en skuffende tredjeplads.

Uruguayanerne derimod kan være tilfredse med deres nuværende placering på andenpladsen. Ekstra glade kan de være for Ronald Araujo. Den bomstærke Barcelona-forsvarer lykkedes med at holde låg på Vinicus Junior hele kampen igennem, og var kampens bedste.

Den nuværende tabel i den sydamerikanske VM-kvalifikation.

  1. Argentina
  2. Uruguay
  3. Brasilien
  4. Venezuela
  5. Colombia
  6. Ecuador
  7. Paraguay
  8. Chile
  9. Peru
  10. Bolivia

Nedenfor får du en oversigt over alle resultaterne i runde tre og fire.

Colombia – Uruguay, 2-2

Målscorere COL: James Rodriguez, Mateus Uribe.

Målscorere URU: Mathias Olivera, Darwin Nunez.

Argentina – Paraguay, 1-0

Målscorere ARG: Nicolas Otamendi.

Bolivia – Ecuador, 1-2

Målscorere BOL: Rodrigo Ramallo.

Målscorere ECU: Ray Paez, Kevin Rodriguez.

Chile – Peru, 2-0

Målscorere CHI: Diego Valdes, Marcelino Nunez.

Brasilien – Venezuela, 1-1

Målscoreret BRA: Gabriel Magalhães.

Målscoreret VEN: Eduard Bello Gil.

Venezuela – Chile, 3-0

Målscorere VEN: Yeferson Soteldo, Salomon Rondón, Darwin Machís.

Paraguay – Bolivia, 1-0

Målscorere PAR: Antonio Sanabria.

Ecuador – Colombia, 0-0

Uruguay – Brasilien, 2-0 

Målscorere URU: Darwin Nunez, Nicolás De La Cruz.

Peru – Argentina, 0-2

Målscoreret ARG: Lionel Messi 2.

 

De sydamerikanske hold skal i aktion igen i midten af november, hvor der venter adskillige lækkerbiskner inklusiv en klassiker mellem Brasilien – Argentina, der finder sted natten til onsdag den 22. november.