Rejsen mod OL i Paris i 2024 har været spændende for afrikansk kvindefodbold og kulminerede med kvalifikationen af to formidable hold: Nigeria og Zambia. Begge hold gennemgik en række hårde kampe i den afrikanske OL-kvalifikation for at sikre deres plads ved det kommende OL i Paris.

Nigeria som er en af de absolut bedste nationer, når det kommer til afrikansk kvindefodbold, viste deres klasse frem igennem hele kvalifikationsturneringen. De afsluttede deres succesfulde kampagne med en 1-0-sejr i deres sidste kamp, hvilket sikrede dem en plads ved OL.

Zambia viste ligeledes bemærkelsesværdig klasse gennem hele turneringen. Deres sidste kamp var en tæt affære, som de vandt 1-0, og dermed sikrede de sig for første gang nogensinde kvalifikation til kvindernes olympiske fodboldturnering. Denne historiske præstation markerer en vigtig milepæl i udviklingen af zambisk kvindefodbold.

Disse kvalifikationer er et bevis på den voksende konkurrenceevne og talent i afrikansk kvindefodbold og sætter scenen for, hvad der tegner til at blive en spændende olympisk turnering i Paris.