VM i kvindefodbold skal afholdes 2023 i Australien og New Zealand. Grupperne til slutrunden blev endelig afgjort d. 22 Oktober og der er gode udsigter, for det danske kvindelandshold. 

Danmark var i pulje 3 til lodtrækningen, hvilket betød, at 1 hold blandt verdens top-10, ville ende i Danmarks gruppe. Dér hvor det dog blev spændende, var i forhold til det land i pulje 2, som Danmark ville trække, da nogle af landene i pulje 2 er mere overkommelige end andre. 

Danmarks kvindelandshold endte i Gruppe D, sammen med England, Kina og et hold fra Playoff-gruppe B, hvor Chile er favoritter til at vinde. Danmarks gruppe er altså ikke den sværeste de kunne få. England er favoritter til at vinde gruppen og selvom Kina står to pladser over Danmark på verdensranglisten, har Danmark vundet de to seneste opgør mellem de to lande. I playoff-gruppe B er der enten Chile, Senegal eller Haiti, som kan spille sig ind i Gruppe D til VM 2023 og Danmark ville være favoritter, mod alle de 3 mulige modstandere.   

De resterende grupper til VM 2023 i kvindefodbold

Der er 7 andre grupper til VM i kvindefodbold og de ser således ud:

Gruppe A
New Zealand, Norge, Filippinerne, Schweiz
Gruppe B
Australien, Irland, Nigeria, Canada
Gruppe C
Spanien, Costa Rica, Zambia, Japan
Gruppe D
England, gruppe B play-off vinder, Danmark, Kina PR
Gruppe E
USA, Vietnam, Holland, gruppe A play-off vinder
Gruppe F
Frankrig, Jamaica, Brasilien, gruppe C play-off vinder
Gruppe G
Sverige, Sydafrika, Italien, Argentina
Gruppe H
Tyskland, Marokko, Colombia, Korea

VM 2023 i kvindefodbold afholdes som nævnt i Australian og New Zealand, fra 20 Juli to 20 August 2023 og kan ses på Viaplay.