Når VM i fodbold i 2026 afholdes, vil der være 48 hold i stedet for de nuværende 32 hold ved VM i fodbold. Dette skal implementeres i mange stadioner i overensstemmelse med det fælles bud, som USA, Mexico og Canada vandt til konkurrencen. USA vil være vært for 60 kampe, herunder alle kampe fra og med kvartfinalerne, mens nabolandene Canada og Mexico hver vil være vært for 10 kampe. Traditionen med flere værtslande vil sandsynligvis fortsætte i fremtiden, da fire sydamerikanske hold nu i fællesskab har ansøgt om at deltage i VM 2030.

Da Argentina og Uruguay annoncerede deres fælles bud den 29. juli 2017, promoverede Luis Suárez fra Uruguay og Lionel Messi fra Argentina, som dengang var holdkammerater i FC Barcelona, buddet med mindebluser. Senere, den 31. august, blev det antydet, at Paraguay ville slutte sig til som tredje vært, og det fælles trepartsbud blev senere bekræftet i september. Chiles planer om at være vært for turneringen sammen med de tre andre bekræftede nationer blev offentliggjort den 14. februar 2019. Chiles ansøgning blev godkendt, hvilket gør det til første gang, at en kvartet nogensinde har indgivet et VM-bud. Alejandro Dominguez, leder af det sydamerikanske fodboldforbund, udtalte i en pressemeddelelse: “Vi sydamerikanere ønsker at bringe VM til sit første hjem”.

Paraguay planlægger at være vært for sit første VM i fodbold, men tidligere verdensmesterskaber er blevet afholdt i Uruguay, Argentina og Chile. Andre nationer har dog også udtrykt interesse for the konkurrence uden for de sydamerikanske lande. Den 8. juni 2019 udtrykte Spanien og Portugal interesse for at være medarrangører af VM, og den 8. oktober 2020 erklærede de offentligt, at de ville indsende et kombineret forslag om at være værter for begivenheden. Marokko, som også har indgivet et bud på VM i 2026, har udarbejdet et forslag.

Den 10. april godkendte ministrene et aftalememorandum på vegne af lederne af Bulgarien, Grækenland, Rumænien og Serbien, som også sagde den 2. november 2018, at de vil konkurrere om retten til at være vært for turneringen ved at overveje et fælles bud. Valget af vært vil blive besluttet i Brisbane den 13. januar 2023, og budprocessen forventes at begynde i andet kvartal af 2022. Ligesom VM 2026 er det sandsynligt, at værten for VM i fodbold 2034 også vil blive afsløret samtidig med vinderen.


Aston Villa - Nottingham Forest