VM i Futsal bliver afholdt i 2024 og værtsnationen er endnu fastlagt. Kvalifikationsrunderne er dog allerede påbegyndt og Danmark har allerede spillet deres første kamp.

Den sidste udgave af turneringen blev vundet af Portugal og de er uden tvivl også blandt favoritterne til 2024 udgaven af VM i Futsal. Danmark er i Gruppe 8 som består af, udover Danmark, Rumænien og Finland. Begge hold er placeret særdeles bedre end Danmark på Futsal verdensranglisten –  Finland er nr. 19 på ranglisten, mens Rumænien sidder som nr. 27. Det bliver derfor meget svært for Danmark at komme videre til næste runde og allerede ved deres første kamp, blev Futsal-landsholdet slået, da Rumænien vandt 5-1 på hjemmebane. 

Vejen til VM i Futsal 2024

Formatet er lidt anderledes end det man er vant til, på græsplænen. UEFA’s 24 værst placerede hold på ranglisten dystede om, at komme med til det endelige kvalifikationsspil som er i gang. Her var Danmark i gruppe med Norge og Cyprus det danske landshold, formåede at komme videre fra gruppen på 1. pladsen.
Nu er det så 36 hold der er trukket i 12 grupper af tre hold, hvor der spilles hjemme og ude. De 12 gruppevindere og de fire bedste toere, går direkte videre til eliterunden. De resterende otte andenpladser, skal så spille playoff kampe. Hvis Danmark skal med til elite-runden, kræver det altså som minimum en 2. Plads i Gruppe 8.

Danmarks VM-kvalifikationsplan

Torsdag den 6. oktober: Rumænien-Danmark 5-1
Tirsdag den 8. november: Danmark-Finland
Søndag den 5. marts: Danmark-Rumænien
Onsdag den 8. marts: Finland-Danmark

Danmarks Futsal-landshold

Spiller Klub Position
Nis Andersen Gentofte Futsal
William Rams Hjørring Futsal Klub
Adam Fogt Gentofte Futsal Fut
Ayoub Ahmani Sørensen Gentofte Futsal Fut
Emil Scott Rasmussen Gentofte Futsal Fut
Ermin Kasumovic Hjørring Futsal Klub Fut
Ibrahim Badran Polistena Fut
Jeppe Laursen Lystrup Futsal Fut
Kevin Jørgensen Gentofte Futsal Fut
Mads Falck Skoftebyn Futsal Fut
Oscar Merling Hansen Gentofte Futsal Fut
Rasmus Johansson Gentofte Futsal Fut
Rasmus Lucht København Futsal Fut
Zakaria El-Ouaz Skoftebyn Futsal Fut

Usbekistan U23 - Spanien U23
Max