Gruppespillet i AFC Asian Cup er nu afsluttet, og vi har nu funder 16 ud af de 24 deltagende nationer, der er gået videre til knockout-fasen.

Går videre til knockoutfasen

De hold, der går videre, er Qatar, Tadsjikistan, Australien, Usbekistan, Syrien, Iran, De Forenede Arabiske Emirater, Palæstina, Irak, Japan, Indonesien, Bahrain, Sydkorea, Jordan, Saudi-Arabien og Thailand.

Forlader turneringen

Kina, Libanon, Indien, Hong Kong, Vietnam, Malaysia, Oman og Den Kirgisiske Republik må vinke farvel til turneringen.

Opsummering af gruppespillet

Gruppe A
Qatar dominerede med en fejlfri præstation, mens Tadsjikistan i en bemærkelsesværdig debut sikrede sig en plads i knockout-kampene. Kina og Libanon røg ud, og Kina formåede bemærkelsesværdigtikke at score i nogen af kampene.

Gruppe B
Australien førte an, efterfulgt af Usbekistan. Syrien sikrede sig en plads som et af de bedste hold på tredjepladsen, og Indien røg ud med en skuffende målscore.

Gruppe C
Iran toppede ubesværet deres gruppe, mens De Forenede Arabiske Emirater sikrede sig andenpladsen. Palæstina skrev historie ved at gå videre til knockout for første gang, mens Hong Kong blev elimineret.

Gruppe D
Irak imponerede med at vinde alle kampene. Japan gik også videre, mens Indonesien klarede sig igennem som en af de bedste tredjepladser. Vietnam blev elimineret uden point.

Gruppe E
Bahrain strøg til tops i en dramatisk afslutning, Sydkorea fulgte efter, og Jordan avancerede som et hold på tredjepladsen. Malaysia blev elimineret på trods af en stærk afslutning.

Gruppe F
Saudi-Arabien og Thailand gik videre med stærke præstationer, mens Oman og Den Kirgisiske Republik blev elimineret efter en afgørende lodtrækning.

Bemærkelsesværdige tredjepladser

Jordan, Palæstina, Syrien og Indonesien kom ind på de bedste tredjepladser og sikrede sig dermed en plads i næste runde.

Mens turneringen går ind i knockoutfasen fortsætter spændingen i AFC Asian Cup.

Her er programmet for ottendedelsfinalerne

28. januar, søndag
Gruppe B 1. (Australien) vs Gruppe D 3. (Indonesien)
Gruppe A 2. (Tadsjikistan) vs Gruppe C 2. (UAE)

29. januar, mandag
Gruppe D 1. (Irak) vs Tredjeplads Gruppe E (Jordan)
Gruppe A 1. (Qatar) vs Gruppe C 3. (Palæstina)

30. januar, tirsdag
Gruppe B 2. (Usbekistan) vs Gruppe F 2. (Thailand)
Gruppe F 1. (Saudi-Arabien) vs Gruppe E 2. (Sydkorea)

31. januar, onsdag
Gruppe E 1. (Bahrain) vs Gruppe D 2. (Japan)
Gruppe C 1. (Iran) vs Gruppe B 3. (Syrien)