Kvalifikationen til VM i fodbold 2026 er en lettere omfattende proces, hvor fodboldlandshold fra CONCACAF-regionen – omfattende Nord- og Centralamerika samt Caribien – vil dyste om pladserne til det verdensmesterskabet, det i 2026 afholdes i USA, Canada og Mexico. Dette år markerer en betydningsfuld udvidelse, idet kvalifikationen vil inkludere 32 FIFA-affilierede CONCACAF-medlemsassociationer og vil give plads til tre direkte kvalificerede hold til VM, samt to pladser til FIFA’s Play-off-turnering.

Format og Struktur af Kvalifikationsrunderne i CONCACAF

Kvalifikationen til VM 2026 for CONCACAF er opdelt i tre runder, hver med deres egne særlige regler og format.

Første Runde

Første runde involverer CONCACAF’s fire lavest rangerede medlemsassociationer pr. FIFA’s verdensrangliste fra den 21. december 2023. Holdene består af Turks og Caicosøerne, De Britiske Jomfruøer, De Amerikanske Jomfruøer og Anguilla. Disse vil konkurrere i to hjemme- og udebanekampe i marts 2024. Den samlede vinder af hvert play-off vil avancere til den anden runde.

Anden Runde

Den anden runde byder velkommen til de to vindere fra første runde sammen med de resterende 28 deltagende medlemsassociationer. De er fordelt i seks grupper af fem hold og vil spille fire kampe hver (to hjemme og to ude) i løbet af FIFA’s internationale kampvinduer i juni 2024 og 2025. Gruppevinderne og de bedste toere går videre til den endelige tredje runde. Det vil i alt være 12 hold.

Afsluttende Runde

Den afsluttende runde, der skal afvikles i september, oktober og november 2025, vil have deltagelse af de 12 kvalificerede hold opdelt i tre grupper. Hver gruppe vil bestå af fire hold, som spiller hjemme og ude mod hinanden. De tre gruppevindere kvalificerer sig direkte til VM i fodbold 2026, mens de to bedste toere vil gå videre til FIFA’s play-off-turnering.

Canada, Mexico og USA er allerede sikret deltagelse som værtslande for turneringen.

Hvornår skal kampene spilles?

Første runde kampe finder sted den 22. og 26. marts 2024 med blandt andet opgør mellem Turks og Caicosøerne og Anguilla, samt De Britiske Jomfruøer mod De Amerikanske Jomfruøer. Anden runde kampe vil blive spillet over fire kampdatoer i juni 2024 og juni 2025, hvor vi vil set et bredt udvalg af hold som Honduras, Costa Rica og El Salvador, der konkurrerer mod hinanden i deres respektive grupper. Den endelige tredje runde vil have separate lodtrækninger efter anden runde er færdigspillet.

Denne struktur for kvalifikationsrunden repræsenterer ikke blot en spændende tid for fodboldfans i CONCACAF, men også en mulighed for holdene at vise deres niveau frem på den internationale scene og kæmpe om en yderst eftertragtet plads ved VM 2026.

Her er en liste over de lande fra CONCACAF, der deltager i kvalifikationsturneringen til VM i fodbold 2026, undtagen Canada, Mexico og USA, som allerede har sikret deres pladser som værtslande:

 1. Anguilla
 2. Antigua og Barbuda
 3. Aruba
 4. Bahamas
 5. Barbados
 6. Belize
 7. Bermuda
 8. De Britiske Jomfruøer
 9. Caymanøerne
 10. Costa Rica
 11. Cuba
 12. Curaçao
 13. Dominica
 14. Den Dominikanske Republik
 15. El Salvador
 16. Grenada
 17. Guatemala
 18. Guyana
 19. Haiti
 20. Honduras
 21. Jamaica
 22. Montserrat
 23. Nicaragua
 24. Panama
 25. Puerto Rico
 26. St. Kitts og Nevis
 27. St. Lucia
 28. St. Vincent og Grenadinerne
 29. Surinam
 30. Trinidad og Tobago
 31. Turks- og Caicosøerne
 32. De Amerikanske Jomfruøer