I dag, lørdag den 2. juli 2022, er Marokko vært for konkurrencen. På Prince Moulay Abdellah Stadium møder Marokko Burkina Faso i turneringens første kamp. Det afrikanske kvindemesterskab for kvinder starter nu officielt med 12 hold, der skal konkurrere i Casablanca og Rabat, to marokkanske byer, mellem den 2. juli og 23. juli.

Kampene afvikles på tre stadioner i hele landet. Taberne i kvartfinalerne møder hinanden, og vinderne går videre til inter- Konføderationssnelle slutspil, mens de fire semifinalister automatisk kvalificerer sig til VM i fodbold for kvinder i 2023, der skal afholdes i Australien og New Zealand.

Sammenlignet med tidligere år er det afrikanske mesterskab for kvinder anderledes i år. Mesterskabet i 2020, som skulle have været det første, blev udsat på grund af udbruddet af COVID-19 i Afrika, så dette års mesterskab har 12 hold i stedet. I år er turneringsformatet ændret fra fire grupper med tre hold til tre grupper med fire hold, hvor Marokko automatisk kvalificerer sig som vært, mens de øvrige 11 pladser er blevet besat gennem kvalifikationsrunderne.

Den første af de fire kampe i gruppe A spilles i dag. Og nu har Marokko chancen for at møde deres blodtørstige konkurrent. Et forkert træk fra Marokkos side kan betyde en tragedie, og ethvert forkert valg fra begge hold kan resultere i en ulykke i denne duel. men for at vi kan vælge mellem disse to hold i dag, skal vi vide præcis, hvad vi skal kigge på:

‘ Marokkanske hold er kendt for at klare sig usædvanligt godt i gruppespillet, og de har en lille fordel, fordi de ofte spiller for åbne konsoller som i denne turnering’.

‘Burkina Faso har spillet venskabskampe med ordentlig træning og blev ledet af træner Pascal Sawadogo. de er meget motiverede for at opnå gode resultater’.

Den 3. juli spiller Senegal for første gang mod Uganda i Rabat. Derefter spilles der yderligere to gruppekampe, hvor Cameroun spiller mod Zambia den 3. juli kl. 18.00 og Tunesien mod Togo den 3. juli kl. 21.00. Nigeria spiller mod Sydafrika i åbningskampen i gruppe C den 4. juli kl. 18.00 i Rabat. Burundi spiller derefter mod Botswana samme dag kl. 21.00.

Den store finale finder sted den 23. juli, hvorefter det afrikanske kvindelandshold for 2022 vil blive udpeget.


Aston Villa - Nottingham Forest