England vandt torsdag aften deres første Finalissima for kvinder, ved at besejre Brasilien på straffespark. 

Kampen endte 1-1 i ordinær tid, og begge hold fik gode og dårlige oplevelser med sig inden VM. England kom ud med et højt pres og agerede mere selvsikkert end Brasilien. Holdet dominerede i første halvleg, og det var Ella Toone, der fik scoret kampens første mål på et flot holdmål.

Brasilien besejret af overlegent Engelsk hold

Brasilien leverede en bedre anden halvleg og fik udlignet kort før tid ved Érika Alves. Kampen blev herefter afgjort på straffespark, og England trak det længste strå. Finalissima for kvinder er en ny turnering, hvor de bedste europæiske og sydamerikanske kvindelige fodboldhold møder hinanden.

Brasilien, som stadig var uden nogle nøglespillere, kæmpede sig tilbage i anden halvleg og skabte nervøsitet hos det engelske hold. Begge hold havde gode præstationer, men England trak det længste strå, og kampen viste, at holdet har potentiale til at nå langt i VM.

Kan England vinde VM 2023 i fodbold for kvinder?

England havde et godt udgangspunkt med 30 kampe uden nederlag, men det kræver stadig mere for at vinde VM. Landsholdet har måtte omstille sin offensiv efter Beth Meads skade og Ellen Whites pensionering, og Alessia Russo og Ella Toone har overtaget den centrale rolle i offensiven.