I U20-VM-mesterskabskampen mellem Spanien og Japan på Estadio Nacional i San José, Costa Rica, stod både Salma Paralluelo og Inma Gabarro, turneringens bedste målscorer, for alle tre spanske mål. Stillingen var 3-1, da Suzu Amanos mål for Japan blev nettet, hvilket gav Spanien sejren og gjorde op med nederlaget i finalen fire år tidligere. Spanien tog førstepladsen, efterfulgt af Japan på andenpladsen, Brasilien på tredjepladsen og Belgien på fjerdepladsen.

Det spanske U20-landshold for kvinder besejrede Japan søndag den 28. august og vandt dermed FIFA U20 Women’s World Cup. Hamano tog den gyldne bold med hjem og slog Gabarro til sølv og Tarciane fra Brasilien til bronze. Den spanske målvogter Txell Font modtog prisen for den gyldne handske.

Første halvdel

FC Barcelona-talenterne Ariadna Mingueza og Julia Bartel var drivkræfterne bag det spanske holds tidlige vilje til at dominere tempoet, mens Gabarro og Paralluelo skiftede position i angrebet.

Gabarro gav sit hold en 1-0-føring, efter at hun overlistede målmanden med en hurtig berøring efter at have opsnappet en overliggende aflevering med kroppen.

Da Paralluelo opsnappede en lang aflevering i kampens 22. minut, stod hun alene foran målmanden, og hun scorede og udbyggede sin føring.

Fem minutter senere ramte bolden en japansk forsvarsspiller i armen efter en kontroversiel aflevering til Paralluelo. Den spanske spiller omsatte straffesparket med et venstrebenet til venstre for målmanden, så hun var hjælpeløs til at gøre andet end at stå og se på.

Anden halvleg

Efter en forsvarsfejl på et indlæg i anden halvleg scorede Amano for japanerne til 3-1. Japanerne øgede tempoet efter scoringen og begyndte at angribe med længere boldbesiddelser og fantastisk fart på angrebene.

Selv om spanierne rutinemæssigt udsatte japanerne for luftbolde, forsøgte japanerne alligevel farlige fremstød mod det spanske område, men blev stoppet af forsvarsspillerne. Japan var ikke i stand til at tilføje flere mål, og de tabte med nøjagtig samme resultat, som da de besejrede Spanien i finalen fire år tidligere. Spanien vandt deres første U20-VM for kvinder med denne triumf. Brasilien blev nummer tre efter at have besejret Holland med 4-1 i trøstrunden.

USA og Tyskland har begge tre VM-sejre i denne kategori, efterfulgt af Nordkorea med to sejre, Japan med én og Spanien med én. Spanien, de nuværende U17-VM- og U19-EM-mestre i kvindefodbold, føjede endnu et trofæ til deres trofæsamling.