Argentina er klar til at være vært for åbningsdagen for U20-verdensmesterskabet i fodbold på lørdag, kun en måned efter at landet erstattede Indonesien som værtsland og deltager.

Efter en dramatisk kamp for at nå startlinjen kan 24 konkurrerende hold og fodboldens internationale styrende organ trække lettet vejret.

Fire byer i Argentina vil være vært for nogle af sportens bedste unge talenter, mens det sydamerikanske land stadig fejrer Lionel Messi og det argentinske landsholds triumf ved verdensmesterskabet i 2022 i Qatar.

De forsvarende mestre fra Ukraine vil ikke deltage, hvilket gør de kontinentale mestre England, Brasilien og Senegal til favoritter til at vinde titlen.

Argentina, som har vundet mesterskabet seks gange, kvalificerede sig ikke i første omgang, men FIFA besluttede, at landet skulle have den garanterede plads som værtsnation.

Hvornår bliver FIFA U20 VM i fodbold 2023 afholdt?

FIFA U-20 Verdensmesterskabet i Argentina begynder lørdag den 20. maj og løber frem til søndag den 11. juni. 6 grupper af 4 hold er blevet trukket til turneringen.

Oprindeligt var det Indonesien som skulle afholde turneringen, men efter bekymring om hvorvidt Israel kunne deltage frit i turneringen, blev værtsnationen altså Argentina.

Hvor vil FIFA U20 VM i fodbold blive afholdt?

Turneringen vil blive afholdt i fire byer: La Plata, Mendoza, San Juan og Santiago del Estero. Turneringen vil starte med fire kampe på åbningsdagen i San Juan og Santiago del Estero.

Værtslandet Argentina vil være i centrum, når de indleder deres turnering mod Usbekistan i Santiago del Estero Stadium.

Begge byer vil også være vært for kvartfinalerne, mens La Plata Stadium vil være vært for semifinalerne, playoff om tredjepladsen og finalen.

FIFA U20 VM 2023 kampprogram

Uruguay - Italien
Israel - Sydkorea