VM i fodbold for kvinder i 2019 blev spillet i Frankrig fra d. 7. juni til 7. juli. 24 landshold fra hele verden deltog i slutrunden, hvor de kæmpede om den største titel i kvindefodbold. Slutrunden var det ottende VM i kvindefodbold og var fuld af spænding, dramatik og stor sportsånd.

Slutrunden begyndte med den første gruppespilsrunde, hvor 24 hold blev inddelt i seks grupper med fire hold. Holdene mødte de andre hold i deres gruppe én gang. De to bedste hold i hver gruppe og de fire bedste treere gik videre til slutspillet.

I knockoutfasen mødtes 16 hold i ottendedelsfinalerne. Kampene var tætte og spændende. Sådan så ottendedelsfinalerne til VM 2019 ud:

 • 🇩🇪  Tyskland – 🇳🇬  Nigeria 3-0
 • 🇳🇴  Norge – 🇦🇺  Australien 1-1 (4-1 e.str.)
 • 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿  England – 🇨🇲  Cameroun 3-0
 • 🇫🇷  Frankrig – 🇧🇷  Brasilien 2-1 (efter forlænget spilletid)
 •  🇪🇸  Spanien – 🇺🇸 USA 1-2
 • 🇸🇪  Sverige – 🇨🇦  Canada 1-0
 •  🇮🇹  Italien – 🇨🇳  Kina 2-0
 •  🇳🇱  Holland – 🇯🇵  Japan 2-1

Vinderne af ottendedelsfinalerne gik videre til kvartfinalerne, hvor de skal kæmpe om pladserne i semifinalerne. Disse hold spillede i kvartfinalerne:

 • 🇳🇴  Norge – 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿  England 0-3
 • 🇫🇷  Frankrig – 🇺🇸 USA 1-2
 •  🇮🇹  Italien –  🇳🇱  Holland 0-2
 • 🇩🇪  Tyskland – 🇸🇪  Sverige 1-2

I semifinalerne var der en endnu mere intens kamp, da holdene kæmpede om pladserne i finalen og kampen om bronzemedaljerne.

I sidste ende var det USA, England, Holland og Sverige, der nåede frem til semifinalerne i turneringen. USA mødte England i den første semifinale, som de vandt 2-1 efter en tæt kamp. Den anden semifinale stod mellem Holland og Sverige, som Holland vandt 1-0 efter forlænget spilletid.

VM-semifinalerne ved VM 2019

England – USA 1-2
10’ Christen Press 0-1
19’ Ellen White 1-1
31’ Alex Morgan 1-2

Holland – Sverige 1-0 (efter forlænget spilletid)
99’ Jackie Groenen 1-0

I bronzekampen mødtes England og Sverige. Kampen var jævnbyrdig, men i sidste ende viste Sverige sig at være det stærkere hold og vandt kampen 2-1 og sluttede på tredjepladsen i slutrunden.

I den sidste kamp mødte USA og Holland hinanden. USA, de regerende verdensmestre, var favoritter til at vinde kampen. Det var en tæt kamp, men i sidste ende viste USA sig at være det stærkere hold, og amerikanerne vandt kampen 2-0. USA scoringer blev klaret af Megan Rapinoe, der scorede på straffespark, og Rose Lavelle, der affyrede et fantastisk langskud i det hollandske mål. Efter at have vundet kampen kunne USA fejre deres fjerde VM for kvinder.

2019 VM-bronzekampen

England – Sverige 1-2
11’ Kosovare Asllani 0-1
22’ Eva Jakobsson 0-2
31’ Fran Kirby 1-2

VM i fodbold for kvinder 2019: finale

USA – Holland 2-0
61’ Megan Rapinoe (straffespark)
69’ Rose Lavelle

VM i fodbold for kvinder 2019 var historisk på mange måder. Slutrunden trak rekordmange til både på stadions og på tv, hvilket viste den stigende popularitet af kvindefodbold på verdensplan. Derudover bød mange kampe på fantastiske præstationer og overraskende resultater, der holdt tilskuerne på kanten af deres sæder indtil slutrundens sidste øjeblikke.
USA beviste endnu en gang, at landet er den store nation inden for kvindefodbold, men mange andre lande som f.eks. Holland, Sverige, England og Frankrig leverede også stærke præstationer og viste, at konkurrencen i verdenstoppen er hårdere end nogensinde før. Efter slutrunden understregede mange spillere og trænere, at det er vigtigt at fortsætte med at udvikle kvindefodbold og give endnu bedre muligheder for spillere i hele verden.
VM i fodbold for kvinder 2019 vil gå over i historien, ikke kun for den fjerde amerikanske titel, men også for mange andre uforglemmelige øjeblikke og historier. Slutrunden var et bevis på, at kvindefodbold har løftet sig til et nyt niveau og fortsat vil give spænding og glæde til seere verden over.